Seekord on ülesandeks joonistada ookeaniteemaline animepilt. Tegu võib olla nii ühe pildi kui koomiksiga. Pildi tegemise mooduses me piire ei sea (võid teha nii arvutis kui käsitsi joonistada jne).

Loominguliseimate seast valitakse 14. aprilliks välja parimad, kes saavad Artise poolt juba viiendat korda toimuvale JAFF-ile tasuta pääsmeid.

Oma pidi saad meile edastada kasutades e-posti - noortehaal@delfi.ee. Lisa pildi juurde kindlasti ka oma täisnimi.

Parimad pildid avaldame ka Noorte hääles. Head joonistamist! 

Inspiratsiooniks JAFF-i treiler:

Ja lähemalt JAFF-ist:

5. Jaapani animatsiooni festival toimub saatuse tahtel ajal, mil see väike ja omanäoline riik on räsitud laastava looduskatastroofi poolt. Vahest just sellistes tingimustes mõistame anime tegelikku tähendust, näeme, kuivõrd iseenesestmõistetavalt on katastroofiaimdused põimitud ulmelistesse süžeedesse.

Anime võrratu fantaasia pole kunagi läbinisti helge, selles on tähendustekihid, mis on kirjutatud jaapanlaste teadvusesse koos kerkivate tuumajaamade ja lähenevate tsunamidega, maavärinate ja samuraieetikaga.

Tänavune festival on pühendatud ookeani teemale. Õigupoolest oli see mõeldud kokku kõlama Tallinn 2011 kultuuripealinna motoga mereäärsetest lugudest, ent on nüüd saanud hoopis fataalsema kõlapinna.

Anime ookean on siiski midagi enamat kui kõrged lained ning fookuses on ulmelised seiklused galaktikaavarustest kõrvuti matemaatiliste paralleelmaailmade ja uskumatute teadussaavutustega.

PS: Ära unusta seda uudist ka Facebookis oma sõpradega jagamast ;)