Räägi lühidalt endast. Kes sa oled ja millega tegeled?

Pean ennast spordifotograafiks, kuid igapäevaselt tegelen ka muude foto žanridega. Ajalehe fotograafina pildistan ka uudiseid ja kõike muud, mida ajalehes näha võib. Oma firma Jmfoto OÜ kaudu pildistan ka reklaami, interjööre, üritusi, portreesid ja kõike, mida kliendid soovivad ning mida suudan neile profesionaalselt pakkuda.

Mis sind fotograafia juurde viis?

Tegelen mitmete erinevate spordialadega. Enne fotograafi ametit olin korvpallur - kolmekordne Eesti meister TiiT Soku korvpallikoolis. Korvpalluri karjäärile tõmbas kriipsu alla pikkus. 184cm pikkusega maailmas väga läbi ei löö.

Proovisin erinevaid ameteid (näiteks korvpalli kohtuniku), ent 14aastaselt fotograafiaga tegelema hakates, leidsin, et fotograafia alal on mul tulevikku. Jõlkusin fotograafidega spordivõistlustel kaasas ning ühel hetkel oli minu piltide keskmine tase piisavalt hea, et ajalehes fotograafina tööle hakata.

Millega peale fotograafia veel tegeled, vabal ajal?

Nagu ennist mainisin on suur osa minu elust sport. Korvpall, jalgpall, võrkpall, tennis, golf, jõusaal ja ujumine kuuluvad minu igapäevastesse tegevustesse. Viimasel ajal olen hakanud mängima hobi korras ka pokkerit ning mõned kuud tagasi ostsin endale koju näiteks profi noolemängu (darts), mida igapäevaselt harjutan. Natukene rohkem kui aasta tagasi tutvusin oma praeguse elukaaslase Reelikaga ning naistega juba igav ei hakka. ;)

Kas ametialaselt on sul ka mõnd naljakat seika ette tulnud?

Minu blogist leiab neid seikasid küll ja veel, kuid kõige eredamalt tuleb meelde seik 2010. aasta Vancouveri olümpialt. Parasjagu oli lõppenud Venemaa ja Kanada vaheline jäähoki lahing. Sööstsin fotograafidele mõeldud ruumi pilte töötlema. Oma kaamerad ja objektiivi sättisin töölauale. Suurima objektiivi, milleks oli 400mm Canoni teleobjektiiv (maksab 10 000€ ning on pool meetrit pikk), panin püstisena läpaka kõrvale. Ühel hetkel sagina käigus toksas keegi objektiivi ning see hetk on mul elu lõpuni meeles: just kui aegluubis langes objektiiv meetri kõrguselt põrandale. Umbes saja fotograafiga ruumis valitses korraks täielik vaikus ning siis kostus kümneid ohkeid "OOOUUUUCHHHH". Õnneks sain väändunud objektiivi suhteliselt odava hinnaga korda, ent taoline mälestus on fotograafile õudusunenäoks elu lõpuni.

Milline on olnud kõige põnevam koht ning kes on olnud kuulsaim inimene, keda pildistanud oled?

Kindlasti on suurvõistlused olnud kõige huvitavamad. 2006. aasta jalgpalli MM Saksamaal ning Vancouveri OM on olnud suurimad võistlused, kus olen pildistamas käinud. Samas on positiivse elamuse jätnud ka FIBA Eurocupi final four Küprosel ning võrkpalli EM Istanbulis.

Põnevaid seikasid ja inimesi tuleb fotograafi töös ette igapäevaselt. Kuulsaimateks pildistatavateks pean ikkagi Metallica bändi.

Noorte hääl soovib sulle jõudu ja jaksu! Kas soovid ehk midagi lugejatele öelda?

Fotograafi amet on väga vinge. Iga päev on erinev. Soovitan andekatel fotosõpradel selle professiooni peale kindlasti mõelda. Lisainfot või motivatsiooni saate kindlasti minu fotoblogi ja portfoolio sirvimisel.

Ja viimaseks, kui te kunagi saate endale 400mm objektiivi, siis ärge seda maha pillake — igaks juhuks. ;)