Reedel, 16. detsembril algusega kl 20.00 on ekraanil kahele Oscarile kandideerinud Woody Alleni meistritöö
„Manhattan“
(1979).


Tööst tüdinud telereporter Isaac Davis (Woody Allen) on mõni aeg tagasi lahutanud enda abikaasast. Nüüd elab tema eks-naine koos teise naisega ning kirjutab ühtlasi raamatut oma intiimsuhtest Isaaciga. 42-aastane Isaac ise käib kohtamas 17-aastase keskkoolitüdruku Tracyga (Mariel Hemingway), kuid erilisi tundeid tal näitsiku vastu ei ole. Mõni aeg hiljem kohtub ta enda parima sõbra armukese Maryga (Diane Keaton) ning armub hoopis temasse. Nüüd lõpetab mees suhte Tracyga ning alustab armuafääri hoopis Maryga, tehes sellega paljude suhteelu väga keeruliseks… Must-valge filmi põhilummajaks on siiski miljoni-võimaluse-linn New York.


Reedel, 23. detsembril kl 20.00 linastub Martin Scorese ajalooline draama
„Süütuse aeg“
(The Age of Innocence, 1993), mis kandideeris ühtekokku viiele ning pärjati ühe Oscariga. Tegemist on Edith Wartoni 1920. aastal ilmunud ja aasta hiljem Pulitzeri auhinna võitnud samanimelise romaani ekraniseeringuga.


Film viib vaatajad 19.sajandi New Yorki kõrgklassi kammitsetud maailma. Advokaat Newland Archer (Daniel Day-Lewis) on kihlatud heast perest pärineva May Wellandiga (Winona Ryder), kuid tema korrapärane elu pööratakse pea peale, kui ta kohtub May nõbu, just Euroopast saabunud krahvinna Olenskaga (Michelle Pfeiffer).  Vaba ja ebakonventsionaalne Olenska paneb vana New Yorki rangetele tavadele rajatud seltskonna kihama ja paneb Archeri oma senistes väärtushinnangutes sügavalt kahtlema. Kuigi esialgu on Archeri ja Olenska suhe vaid tööalane, viib nende sagedane koosviibimine armumiseni.