"Mis muudab selleaastase festivali huvitavaks, ongi see, et laval ei ole "traditsioonilised" Valgre lauljad, vaid noored, kellest mitmed esitavad Valgre laule esmakordselt," ütles festivali muusikaline juht Mart Sander pärast kontserdi tänast peaproovi Publikule.

"Paljud võivad ju hakata jorisema, et "Valgret nii ei laulda", aga kes ütleb, kuidas täpselt Valgret tuleb laulda? Olen kindel, et nii headel artistidel on oskust ka Valgre lauludes midagi uut ja ootamatut esile tuua."

Valgre 100. sünniaastapäeva puhuks on Mart Sander koos Hanna-Liina Võsa ja Bel-Etage Swingorkestriga välja andnud uue albumi, millel lisaks Valgre muusikale kõlavad ka Valgre kaasaegsete heliloojate laulud.

Selle albumi esitlus toimub juba sel laupäeval kell 19.00 Ammende Villa aias algaval kontserdil. "Paljud andekad heliloojad on jäänud Raimond Valgre varju," ütleb Sander. "Aga tegelikkuses ei ole nad vähem andekad - vastupidi, omal ajal teati nende laule isegi paremini kui Valgre omi. Sellised heliloojad nagu Valter Ojakäär, Boris Kõrver, Evald Vain, Leo Normet ja teised on loonud laule, mis aitasid eesti rahval üle elada sõdade, küüditamiste, sundkollektiviseerimise ja terrori aastakümme - neljakümnendad aastad. Ilma nende loominguta oleks elu olnud süngem ja kurvem. On aeg mälestada ka neid heliloojaid - seda meie uus album "Raskete aegade laulud - Valgre ja sõbrad" ka teha üritab".