Tallinna Merepäevade üks tänaseid tähtsündmusi on armastatud lauljatari Lenna Kuurmaa ja tema ansambli Lenna tänu- ja tervituskontsert Liibanonist vabastatud ratturitele, mis toimub kell 15.30 Admiraliteedibasseinis. Päev lõppeb ainulaadse purjevarjuteatri etendusega C-terminali kai ääres.

Varahommikuse päikesetõusukontserdiga kuunaril Kajsamoor alanud merepäevade teine päev toob endaga kaasa kogu päeva kestva kultuuriprogrammi, mille üks tipphetki on Lenna Kuurmaa ja ta ansambli Lenna eksklusiivkontsert Liibanonist päästetud ratturite auks. Koos Eesti Draamateatri näitlejate ja Weekend Guitar trioga kontsertturneel viibiv Lenna Kuurmaa ütles, et kõiki eestimaalasi mures hoidnud pantvangidraama lõpp on seda väärt, et koos merepäevadega seitsme noormehe kojupääsemist kontserdiga tervitada. Kontsert algab kell 15.30 ja on tasuta.

Õhtu lõppeb täpselt südaööl Reisisadamas algava purjevarjuteatri etendusega „Lenda lind ehk maailma äärel“. Ajaloolisel purjelaeval Kajsamoor tehakse unikaalset purjevarjuteatrit ning sumedas suveöös üles tõmmatud purjel saab näha muinasjutulist lugu maailma loomisest. Müütiliste regilaulude, tantsu ja tuleshowga vürtsitatud etenduse lavastajad on koreograaf Katrin Essenson ja kunstnik Liina Tepand. Muusikaline kujundus ansamblilt Svjata Vatra. „Lenda lind ehk maailma äärel“ on etenduseks vormitud visioon Eesti vanimate mütoloogiliste regilaulude põhjal. Lugu maailma äärel toimuvast on pigem abstraktne visioon, kus elav tuli animeerib liikuvaid varje, elav muusika loob atmosfääri ning kogu varjudemäng sünnib vahetult vaataja silme all, päris elava tule kaasabil. Loomulikult tasub meeles pidada, et etendus sõltub alati ilmaoludest, sest vesi ja tuli on vastandid!

Lennusadama tihedast kavast tasub tähele panna kell 15 algavat Lõuna-Eesti veepäästekoerte demonstratsioonesinemist koostöös päästeametiga, sellele järgnevat politsei- ja piirivalveameti merepääste demonstratsiooni ning õhtul kell 18 algavat avaveeujumisvõistlust, mis viiakse ellu koostöös Eesti Ujumisliiduga.

Peetri sadamas kestab kogu päeva ujuv paadifestival, õhtu lõpetab kell 19.30 algav Nargenfestivali korraldatud Hollandi flöödiorkestri kontsert.