Pimedate Ööde filmid tekitavad huvitavaid ja naljakaidki võrdluspilte «meil ja mujal». Hollywood on ammu teinud oma tähtede elulood kaubaks. Staaride ohtlikust ja pahelisest elust on vändatud lugematuid mängufilme. Müügiks lähevad üha varasemad peatükid filmitööstuse kulisside-tagustest. Näiteks tänavune Hollywoodi film «Kassi miäu» sidus tummfilmide õitseaja produtsendi salapäraseks jäänud surma meediamagnaadi luksusjahil kuulujuttudega, et Charlie Chaplin oli kõva lapsnäitlejannade murdja.

Meil siin suletud idaplokis olid oma tähed. Pimedate Ööde filmifestival tõi Tallinna omaaegse superindiaanlase Gojko Mitici. Kroonika viis ta kokku siinse filmidiiva Eve Kiviga. Tänasest numbrist leiate loo Gojko ja Eve ohtlikust elust, mis värvikuselt ei jää alla Hollywoodi kolleegidele.

Tänulik Nõukogude Eesti kinopublik vaatas rõõmuga Ida-Saksa vesterneid. Elas kaasa heale punanahale Gojko Miticile ja heale kauboile Dean Reedile. Teadmata midagi nende staariks olemise vaevadest KGB poliitiliste mängude võrgus.

Kommuniste uskuma jäänud ameeriklane Dean Reed leidis oma õnnetu otsa. Gojko Mitic elas üle Berliini müüri langemise ja peab nüüd pistma rinda tähtedega ülemaailmses konkurentsis. Aga elukutseliseks indiaanlaseks on ta jäänudki… Seiklusfilmi ainet oleks siin küllaga. Kui ainult keegi Eve ja ta kaasaegsete lood ja laulud stsenaariumiks kirja paneks.