Eurotrall on jõudnud vahefinišisse. Ja nagu ikka, ei osanud eestlased kaotada. Meenub, et kui Padar ja Benton Eurovisiooni lõppvõistluse võitsid, istusid kaasmaalastest produtsendid saalis kivistunud nägudega. Kadedus ja norimine on eestlastel nii veres, et see ei üllata enam kedagi.

Õnneks oskas Neiokõsõ võita! Kitarr kaasas, suundusid publiku lemmikud kodusele peole, kus terve seltskond hommikuni praksuva kamina ees istus ja küünlavalgel eesti rahvalaule laulis. Täielik süütuse aeg! Selline pidu oli ühtaegu hingekosutav ja lummav. Hea on teada, et ajal, mil räägitakse legende kohalike uusrikaste kokaiinipidudest, on kuskil inimesed, kes on rikkumata ja kelle vaim on virge.

Nüüd tuleb aeg, mil hakatakse «Tiid» kõpitsema ja «paremaks muutma». Mulle isiklikult tundub, et suured muutmised solgivad vahel hea asja ära. Lauljatar Kadi Toomi ja Anu Tauli kahasse loodud Neiokõsõ kostüümid on praegu ju väga teemasse. Ja punnitatud koreograafia mõjuks naeruväärselt.

Kõige olulisem on aga sära, mis «neiukeste» silmist särtsus! Keegi mainis tabavalt, et Anu Tauli pilk lõikab ka särgi sisse augu. Annaks jumal, et kriitikute žilett-keeled seda sära tüdrukute silmis ära ei tapa.

Stella K. Wadowsky