Politsei avaldas sel nädalal naise viimased sõnad, ta helistas pärast sissetungi hädaabinumbril ja tunnistas operaatorile, et ta väriseb. Maureen suri päev hiljem haiglas, mehed said saagiks veidi ehteid ja mõned naelad ta käekotist.

Naine oli elutoas, vargad sisenesid tagumisest uksest. Elu jooksul õe, stjuardessi ja raamatupidajana töötanud daam helistas 4. detsembril hädaabinumbrile ja sõnas väriseval häälel, et "kaks noort meest soravad mu käekotis."

Naine viidi kriitilises seisundis haiglasse, kuid kahjuks ei suutnud meedikud tema elu päästa – ta suri järgmisel päeval. Kõne toimus vaid mõned hetked pärast röövi, Maureen teatas operaatorile enda nime ja vanuse, samuti aadressi.

"Minu majja tungiti just sisse. Nad võtsid mu käekoti kaasa. See juhtus kaks minutit tagasi. Ma värisen, andke mulle andeks."

Kokku oli rööviga seotud kolm meest, kaks neist tungisid majja sisse ja kolmas valvas väljas, kõik mehed jäid turvakaamerate vaatevälja.

Operaator palus daamil liinil püsida, politsei kiirustas tema maja poole. Lahkamisel selgus, et naise surma põhjustas südamerike, see oli tõenäoliselt põhjustaud sissetungijate poolt tekitatud stressist.

Õetütar Gina sõnas, et tema tädi oli äärmiselt iseseisev naine, ta oleks pidanud ennast kodus turvaliselt tundma.

"Keegi ei vääri sellist surma, ma kutsun kõiki inimesi, kes midagi sellel õhtul nägid, politseiga ühendust võtma. Tädi viimase telefonikõne salvestuse kuulamine on väga raske, kuid ma loodan, et selle avalikustamine innustab kedagi politseiga ühendust võtma."

Uurimist juhtiv peainspektor Noel McHugh sõnas, et naine suri vaid mõne naela pärast.

"See on nii vale, et nooruses mööda maailma ringi reisinud väärikas daam peab sellistel kohutavatel asjaoludel surema. Ainult mõne naela nimel. Ja veel iseenda kodus!"

Ka uurija loodab, et avaldatud lindistus ja fotod aitavad peagi õigluse jalule seada.