Cloud-tehnoloogia ei ole Apple poolt välja mõeldud või veelgi enam — midagi väga uudset. See on olemas olnud juba tükk aega ning põhineb näiteks ju kogu Google Docs sellel. Asjaga on juba mindud ka nii kaugele, et osadel sülearvutitel puuduvad sisuliselt kõvakettad ning kõik andmed paiknevadki “pilves”.

Pilve näol on põhimõtteliselt tegu internetiserveriga, mis kõiki su andmeid enda kõvakettal hoiab. Nii töötab näiteks Google Docs ja programm Dropbox, samuti Windows Live SkyDrive. Pilve esialgne mõte oli tagavaravarundamine, kuid ajapikku leiti sellele ka teine kasutus. Nutitelefonide arenguga tekkis vajadus omada dokumente alati endaga kaasas ning seetõttu hakati tehnoloogiat kasutama kui universaaltaskut. Oleks ju mugav, kui saaks panna rahakoti ühte taskusse ja see oleks sinu kõikide pükste taskus olemas?

iCloud-tootega annab Apple enda kasutajatele võimaluse, mida enne tuli otsida kolmandatelt pooltelt. Kõik muusika, filmid, raamatud, dokumendid, e-mailid, kalendrid, kontaktid ja app’id on alati saadaval, kui on olemas Internet. Ma toon näite — inimesena, kes elab aktiivset elu juhtub mul aegajalt telefon kaduma või kõigest tühjaks saama.

Esimese mure puhul tuleb osta uus ning andmete kopeerimine on seni olnud tülikas. Nüüd piisab vaid enda vana parooli sisestamisest ning kõik on nii nagu see oli enne intsidenti. Tühjaks saanud telefoni puhul saab vaadata endale vajaliku numbri ükskõik mis teisest seadmest (arvuti, telefon jms) ning helistada vajadusel sõbra telefoniga.

Tagavaravarundamise kohapealt on cloud väga funktsionaalne, kuid selle eelised tulevad välja tema kasutamisel mitme seadmega. Minu iPhone mahutab ainult 16GB muusikat ning aegajalt on mul just kibe soov kuulata seda lugu, mida pole praegu sünkroniseeritud peale. Kuna ma ostan kõik enda muusika iTunes Storest siis saan ma juba ostetud loo endale alati tõmmata — midagi maksmata!

Pilvetehnoloogiaperet täiendanud iCloud aitab säästa aega inimestel, kes on enda päevaplaneerimisega läinud juba piiri peale. Sinuga on kaasas kõik, mida sul üldse vaja võib minna, sest sinuga on alati kaasas kõik, mis sul üldse on!

iCloud on võimaldab kasutajal saada 5GB tasuta mahtu ning enamus app’id oskavad seda kasutada ilma olulise lisaseadistusteta. Apple on loonud veel ühe toote, mis tõestab, et lihtsuses peitubki ilu. Ei ole midagi revolutsioonilist — lihtsalt lihtne!

Delfi pakub täna nii iPhone´i kui Android operatsioonisüsteemi kasutajaile Delfi app'i, mis annab võimaluse valida endale sobivaid uudiste vooge ning sisaldab väga praktilist ja operatiivset ilmainfot. Samuti on app'i abil  võimalik saata Delfi toimetusele pilte ja lugusid.  Lisaks mainitud rakendustele on Delfi loetav kõikides mobiiltelefonides aadressilt m.delfi.ee.