Neist ilmselt üks edukamaid on Realister, kes nüüdseks kasvanud päris suureks ja välisturgudele levinud kompaniiks. Realister on eelkõige tuntud Valemivihikute poolest. Kunagi majandas see firma ka üle-eestilist tasuta noortelehte tundRuudus.

Noortefirma MatchEco toodab aga juba mõnda aega matemaatilist doominot, kus kõik komplektid valmistatakse käsitsi. See firma tunnustati 2 aastat tagasi Eesti parimaks õpilasfirmaks.

LovePop tuli aga välja suurepärase aga lihtsa ideega. Nad kleebivad läbipaistva pakendis oleva kondoomi külge pulga, nii näeb see välja kui pulgakomm. Nende tooted on õpilasfirmade laatadel väga levinud.

Millised on aga nõuded õpilasfirmadele? Esiteks - see peab tegutsema vaid õppeaasta jooksul. Liikmed peavad olema kõik õpilased ning neid peab olema vähemalt kolm. Käive peab seejuures jääma alla veerand miljoni krooni ning igal firmal peab olema koolituse läbinud juhendaja.

Mida aga teha, kui Sul on õpilasfirma jaoks hea idee? Otsi paar parimat sõpra, kel on aega ning mõelge idee hoolega läbi. Seejärel võite ühendust võtta Junior Achievement'iga, kes koordineerib Eestis õpilasfirmade tööd ning aitab neid. Rohkem infot aadressil ja.ee.

Kui firma töös, ära oota hiigelkasumit. Reaalne kasum jääb esialgu mõne tuhande juurde. Kui idee väga hea, võib see muidugi ulatuda kümnete tuhandete kroonideni.

Õpilasfirma on hea võimalus katsetada ja proovida tööd firmas. See on suurepärane võimalus ette valmistuda täiskasvanueluks ning valida ametit.