Kui nüüd mõelda, et sprintides võib kaameli kiirus ulatuda 65km/h, siis kõrbelaeva seljas püsimisega võib omajagu tegemist olla. Sellest hoolimata on kaamelite võidujooks populaarne Austraalias, Kataris, Saudi Araabias ja teistes riikides.

Kõigi raskuste kiuste, mis selle spordialaga kaasas käivad (näiteks eurooplase mõistes Araabia poolsaare talumatu kuumus), on huvi selle vastu küllaltki suur. 2008. aasta augustis toimus Austraalias 150 kilomeetri pikkune „Šeik Zayed’i Rahvusvaheline kaamelite vastupidavuse võidujooks“, kus esikoha auhinnaraha oli 50 000 Austraalia dollarit (umbes 540 000 Eesti krooni).

Tavaliselt juhivad kaameleid laps-dzhokid, kuid selline laste tööle panemine on esile kutsunud vaidlusi inimõiguste ümber. Probleemi lahendamiseks on ÜAE, Katar, Bahrein ja Saudi Araabia keelanud laste tööjõu kasutamise sellel alal. Seal saab nüüd näha kaamelite otsas kaugjuhitavaid roboteid, mis aga ei paku publikule vähem kaasaelamise rõõmu ja hasarti.

Igaaastaselt saavad ebatavalise spordi fännid jälgida oma lemmikuid jooksmas Austraalias, Alice Springs’is.

Suurte ja karvaste loomade kihutamine võib tunduda hullumeelsusena, mida harrastavad ainult kirglikud ratsanikud. Küll aga pakub see eksootiline sport unustamatut ja veidrat vaatepilti.

Kui sinul on ka mõni ebatavaline või isegi veider spordiala teada, anna meile märku noortehaal@delfi.ee!