Kellele tundub talurahvahõnguline püha liialt mage, pakume uudsemaid võimalusi tähtpäevade pühitsemiseks.

Teema

Teema on juba olemas – riietuge vastavalt. Lahedaid kostüüme on palju rohkem, kui need ameerikalikud kollid-peletised-kõrvitsad, keda Halloweeni ajal linnas liikumas näha. Paraku on kadri- ja mardipäev küll rohkem kaltsu- ja sandipüha, kuid hea fantaasia korral on võimalik päris korralik kaltsukakollekstioon valmis meisterdada. Ka materjali pole raske hankida – pea igas keldripoes tegutseb odav second-hand, mis paari krooni eest kilodega kaupa on valmis loovutama.

Muidugi on võimalik ka seltskonniti kokku leppida, et lisaks sandikostüümidele spetsialiseerutakse kitsamale valdkonnale – näiteks: anonüümne maskiball, vms. Lahendusi ja võimalusi on mitmeid. Et ballil oleks lisaks kaltsudele ka glamuuri, võib ürituse korraldada suisa kutsetega ning kaunisti kaetud lauaga. Kontrastid muudavad õhtu humoorikaks, kuid annavad samas ka pidulikuma tooni. Kes ei soovi edvistada, pakkugu tavalist kodumaist kööki, läheb kaubaks seegi.

Dekoreerige ruum

Et asi oleks vahvam ja tõepärasem, dekoreerige ruum temaatiliselt. Loomulikult eeldab see mõningast ettevalmistust ja vaeva, kuid uskuge – Halloween ei pääse enam ligilähedalegi. Dekoratsioonidele ei tasu varandust kulutada – praegusel ajal on väljas palju raagus oksi, kirjusid puulehti ja mida kõike veel, tuleb ainult silmad lahti vaadata. Pidulikkuse lisamiseks võiks oksad kuusespreiga hõbedaseks värvida ning okste külge värvilisi laternaid või kirjudest kaltsudest punutud ehteid riputada. Jällegi – kellel nupp nokib, saab väga originaalse peoruumi.

Tegevuskava

Kadri- ja mardipäev on just seesugused pimedate ööde ja salapäraste hingede ajad, mil tasuks ka midagi põnevat, kuid hingekriipivat teha. Kui teid ei häiri kõikvõimalikud lapsepõlvest meelde jäänud vaimude väljakutsumisrituaalid, siis just sellele peole sobiks need nagu rusikas silmaauku. Mängida võib toredaid lauamänge, kadrit ja marti joosta ning loomulikult tantsida. Muusikavalik ei ole oluline, tähtis, et kõik end võimalikult hästi tunneksid.

Söögid-joogid

Kui olete otsustanud millegi erilise kasuks, siis selle asemel, et õlut või muud alkohoolset kraami varuda, segage parem booli või punši. Väga hästi sobivad igasugused kahtlase värvusega nõiajoogid, eestlaslik koduõlu või hoopiski üks kuum tee mee ja muude mõnusate maitsestajatega. Ka hõõgvein pole paha mõte.

Söögid võivad olla lihtsad näksid, kuid serveeritud andekalt. Unustage kordki aastas kartulikrõpsud ja muu ameerikalik – röstige hoopiski kartulikoori ja leivakuubikuid, meisterdage tikuvõileibu ning magustoiduks keetke üks bubert, vaat see oleks alles midagi!