Eesti ainsa kohvik-röstimiskoja esimese sünnipäeva puhul tehtud katse pole küll ametlik, ent võeti filmilindile, mis saadetakse Guinnessi rekordite raamatu esindajatele.
„Raimond purustas rekordi nii ilmse ülekaaluga, et järgmine kord tahame selle ametlikult fikseerida,“ ütles kohviku üks omanikke Annar Alas. Praegu kehtiv rekord kuulub Cem Korkmazile Austriast, kes 7. jaanuaril 2011 valmistas tunniga 109 cappuccinot.

Barista Raimond Feili valmistatud 140 cappuccinot jagati tasuta pealtvaatajatele.

Guinnessi rekordi purustamiseks pidi Feil kõigepealt võitma Gourmet Coffee majasisese võistluse, katsudes jõudu teiste seas ka kahe Eesti baristade MMi võitjaga.
Rekordi purustamise katset jälgis ja hindas maailma ühe kuulsaima, Kopenhaageni kesklinnas asuva kohviku Cafe Europa 1980 asutaja ja omanik, Põhjamaade kohvivõistluse Nordic Barista Cup asutaja Jens Norgaard, kes on muuseas välja koolitanud kolm baristade maailmameistrivõistluste võitjat.

Alase sõnul on Gourmet Coffee aasta aega üritanud harida Eesti kohvikultuuri põldu.
„Lähtume veendumusest, et kohv ei ole lihtsalt tooraine, mis on pakitud eri värvi pakkidesse. Kohvisordid on sama erinevad kui viinamarjasordid, millest veini tehakse,“ ütles Alas.

Tähtpäeva puhul toimusid Gourmet Coffee´s kohviröstimise töötoad ja haruldaste kohvide maitsmine ehk cupping, kõik kohvisid ja kohvijooke pakuti tasuta.

Kohviku tegevjuht Heili Politanov pakkus külalistele maitsta viie erineva kohviistanduse toodangut ja rääkis, miks kohvid erinevalt maitsevad.
„Kohvi maitset mõjutab palju tegureid, eelkõige kohvi sort ja kasvupiirkond; lisaks röstimise ja valmistamise oskused,“ ütles Politanov.