Intsident leidis aset Salinases Californias. Pildil on näha, kuidas Taco Belli töötajad läksid vaatama, kas tüdrukutega on kõik korras. Olukord läks lausa nii kaugele, et lapsed oleksid emalt peaaegu ära võetud.

Kui pilt netis levima hakkas, tekitas see kaks väga tugevat reaktsioon. Üks pool oli maruvihane, et lastel ei ole vajalikke ressursse ning peavad võtma viimast sealt kus on. Teised aga leidsid, et süüdi on vanemad, kes lapsed on hooletusse jätnud.

Esimese puhul kasutasid võimalust ja võtsid sõnad kohalikud poliitikud, kes rääkisid digilõhest latiinokogukonnas. Salinase algkookool tunnistas, et tüdrukud on nende kooli õpilased ning püüavad juba asja parandada, andes lastele ligipääsu nende võrgule läbi kuumkoha.

Mis hooletust puudutab, siis kohaliku kogukonna liikmed panid rahad kokku ja tegid perele annetuse. Ka politsei tundis asja vastu huvi ning külastas tüdrukute kodu. Ametnikud midagi ei leidnud, kuid avalikuks tuli, et pere jäi ka kodust ilma.

Annetatud raha kasutati, et pere saaks minna ajutiselt hotelli elama. Nende toetuseks on alustatud GoFundMe lehekülg, kuhu praegu on kogutud üle 34 000 dollari.

Sellelt lehelt tuleb välja, et tüdrukute ema on Juana, kes kasvatab üksi kolme last ning töötab põllul istanduses marju korjates. Kui ta istanduses olema ei pea, siis müüb ta tee kõrval lisateenistuse saamiseks lilli. Kui aga istanduses parasjagu tööd pole, siis käib ta mööda Salinast ringi, müüdes jäätist, snäkke ja kommi. Vabu päevi ta endale ei luba, sest iga päev on päev, mil ta oma lastele raha võiks teenida.