Tallinnast pärit DanceAct-Kalev/Cramo Tantsutiim on ergutustüdrukuteks BC Kalev/Cramo korvpalli meeskonnale juba pikki aastaid. Alates käesolevast hooajast on need ilusad ja andekad tantsijad ka tantsutüdrukuteks Eesti võrkpalliklubile Tallinna Selver, kuid vabariiklikel võistlustel esindavad nad siiski BC Kalev/Cramot. 

Tantsutiimi treeningud toimuvad Tallinna kesklinnas DanceAct Tantsustuudios 4-5 korda nädalas. Trenn võib kesta alates ühest tunnist kuni 4-5 tunnini, mille käigus tegeletakse nii üldfüüsilise-, tantsulise-, venitustreeningu, kui ka akrobaatikaga. Lisaks sellele, et kõik tüdrukud on väga ilusad ning andekad on nad ka kõik väga positiivse ellusuhtumisega, sõbralikud ja abivalmid. Kõik rühmas osalejad on pühendanud end tantsule, teevad trenni ja käivad esinemas 110% naudinguga! Neidude treener Alissa Montes on kogenud koreograaf /lavastja, tantsija ning laulja, kes teinud kaasa mitmetes tele- ja tantsuprojektides. Tema pagasisse mahuvad suurejooneline "Eesti otsib Superstaari", "Laulupealinn", treeneriamet kaalusaates "Tantsi tagumik trimmi", ning 3-aastane täiendusõpe Los Angeleses. Lisaks kõigele laulab võluv tantsijatar neidudebändis Miau.

"Iga aastaga soovime aina rohkem areneda ning pakkuda midagi uut ja põnevat. Lisaks pidevale tantsulis-füüsilisele arengule on väga oluline kostüümid ja väljanägemine. Soovime alati pakkuda mitmekülgsust ja originaalsust nii oma kavades kui ka kostüümides. BC Kalev/Cramo tantsutüdrukud pooldavad seda, et kõik Eesti ergutusvõistkonnad püüdleksid aina kõrgema taseme poole ning tantsiksid eelkõige rõõmu ja arengu pärast," sõnas Alissa. DanceAct-Kalev/Cramo Tantsutiimi saab näha esinemas lisaks erinavatel moedemonstratsioonidel, presentatsioonidel, reklaamides, telesaadetes, erinevatel üritustel välisriikides, muusikavideotes, tuntumates klubides jpt. üritustel.

Vaata DanceAct-Kalev/Cramo ergutustüdrukute videot SIIT!

Palusime treener Alissal vastata ka mõnele küsimusele:

1. Cheerleaderitena olete pidevalt tähelepanu keskpunktis. Missugune on meeste tähelepanu, missugune naiste? Kas naised kipuvad olema kadedad ja mehed pealetükkivad?
Sellel alal on nii meeste kui naiste tähelepanu ning see käib asja juurde. Oleme aastatega sellega juba harjunud, ning pigem naudime seda väljapeetult ja tagasihoidlikult. Iga esineja võiks pigem olla rahul tähelepanuga, sest see on suur osa artisti ja esineja ametist. Oleme tänulikud iga fänni ja austaja eest, siis on meil ka kellegi jaoks särada ja ennast arendada!

2. Kas teiega on juhtunud ka mingeid õnnetusi/vigastusi seoses sporditegemisega?
Mitte ükski tüdruk ei saa öelda, et tal pole keha peal sinikaid või olnud väiksemaid vigastusi. Iga trenn juhtub midagi ja oleme õppinud juba kiiresti nendest üle saama ja edasi liikuma, kui vigastused on suuremad, siis tehakse vaiksemalt või võetakse paus. Seljanärvipõletikud, varbaluu murd, igapäevased sinikad, kukkumised jne käivad asja juurde. See pole lihtsalt tantsimine, see on sport! Usun, et paljud tiimid nõustuvad meiega! 

3. Rääkige mõni naljakas juhtumus või seik, mis on aset leidnud lavalaudadel?
Eks neid juhtub ikka :). Aga kõike kohe ei mäletagi. Mõned väiksemad näited on sellised, kus eest lahti käiv rinnahoidja tuleb keset tantsu lahti, aastaid tagasi on jalalöögi ajal tossud lennanud jalast ära, pannakse vale muusika peale jne. 

4. Kes tuleb sel aastal korvpallis Eesti meistriks?
Meie hoiame pöialt loomulikult oma tiimidele ning usume nende võitu! Eks hooaja lõpp näitab, kellel oli hea aasta!

5. Kui suure osa nädalast veedate treeningsaalis? Mida täpsemalt teete ning kui suurt tööd nõuab tegelikult tantsutüdrukuks olemine? 
Tantsutüdrukuks olemine nõuab väga suurt tööd ja pühendumist. Selleks, et toimuks pidev areng ning õpitud trikid ja tantsud püsiksid tasemel on vaja kogu aeg treenida ja harjutada. Treenime 4-5 korda nädalas, mitmete tundide kaupa. Eks nagu iga asjaga on nii ja nii on ka meie alas, et kui tahad, et midagi hästi välja tuleks, tuleb selleks vaeva näha ja suurt tööd teha. Armastame tantsimist kogu hingega, ning sellepärast need rasked trennid pakuvad pigem suurt naudigut. Trenni ajal võib raske olla küll, kuid päeva lõpus oleme ikka väga rahul, et sai hea trenn tehtud nii arengu kui ka keha ja vaimu jaoks :).