Mitu aastat järjest oleme suutnud kõige kehvema laulu saata. Näiteks eelmine aasta - Lenna ei saanudki oma Rapuntzel'iga Eurovisioonile, vaid sai hoopis mingi Malcolm Lincolm, keda nüüd hirmsasti promoma on hakatud, õnneks läheb Lennal ka hästi.

Olgu, Malcolm Lincolmi laul ei olnud halb, aga Eurovisioonile, no kuulge? Seda peab vähemalt 10 korda kuulama, et see heaks muutub ja oli kohe näha, et Eurovisioonil teiste laulude hulgas see välja ei paista. Ja neid näiteid eelmistest aastatest jagub küllaga. Näiteks Iris Vesik versus Kreisiraadio. Okei, rahvale meeldis Kreisiraadio. Aga kas seda duelli lõpus kahe parima vahel on ikka väga vaja?

Aga tulles selle aasta ja žürii juurde tagasi. Eelžürii on valinud juba 20 parimat välja, miks nüüd siis ainult rahvast ei usaldata ja jälle mingi žürii mängu tuuakse? Tänu žüriile jäid minu arust nii mõnigi hea laul finaalist välja või siis sai finaalis väga halva koha.

Ja žürii punktid annavad ju põhimõtteliselt 50% punktidest, mismoodi see rahva hääl siis kaalukam on, nagu Piret ja Lenna koguaeg lubasid? Mina arvan, et ilma žüriita oleks tulemus ikka vägagi teistmoodi olnud. Ja see on ju põhimõtteliselt rahva raha raiskamine, kui telefonihääled ei muuda põhimõtteliselt mitte midagi (võib-olla 1-3 laulu saatust natukene healjuhul), aga Eurovisionile saadetakse ikkagi žürii lemmik. Ja helistajaid on ju rohkem, kui liikmeid žüriis, kas pole?

Ja et teile ei tunduks, et ma siin niisama oma viha välja elan, et mu lemmikutel hästi ei läinud siis toon kaks näidet... Elmayonesa laul "Kes ei tantsi on politsei" Kas see polnud üks rahva lemmiklugudest? Okei, Eurovisionile ei sobiks, aga Eesti Laulu finaali? No kui see polnud hea näide, siis Ithaka Maria, miks ta nii teenimatult taha jäi, kui ta selline favoriit oli ja talle põhimõtteliselt juba võitu ennustati? Igatahes midagi on minu meelest mäda.

Mitte, et Getter Jaani lugu nüüd väga halb oleks. Edu Getterile, kuigi ta selline nooruke alles ole ja nii... Õnneks see aasta valisime me täiesti keskmise loo Eurovisionile, kuigi see aasta oligi päris palju häid laule.