Diskussioon eesti mehe sisu ja vormi üle kogub hoogu. Paljud naised, seejuures enamik naisõiguslasi, lajatavad hoolimatult, et eesti mees on jobu. Nad argumenteerivad ja selgitavad oma väidet tavaliselt statistikaga. Sellega, et eesti mees sureb varem kui eesti naine või korralik Lääne-Euroopas elav mees.

 
Üle kolmekümne viie edukad ja vabad naised õigustavad oma üksindust: No eesti mees on ju jobu!
Ei ole ju kedagi võtta, valik on nii kehvake, ütlevad nad endale päeval, mil tunnevad end üksikuna või paremal juhul tropimagnetina.
Mul on tunne, et paljud daamid kujutavad ette, et kuskil on riiul, kust saab endale valida ja osta sobiva isendi. Seejuures riiul sildiga pidurid, tropid ja jobud on paksult kaupa täis, aga riiul sildiga sportlik-edukas-seksikas miljonär on tühjaks ostetud. Isegi saatesse «Unistuste printsess» on leitud kõigest eile-panin-üledoosi-näoga veidrat inglise keelt rääkiv tüüp.
Sõnades tahavad naised teenida sama palju kui mehed, tegelikult aga eeldavad alati, et enda kallim teenib neist rohkem.
Oletame, et keskmine mees teenib 15 000 krooni kuus ja on suur hulk toredaid naisi, kes teenivad sellest tunduvalt rohkem. Kuid see ei ole nii tähtis, sest edukus on alati suuresti teesklus. Sa võid ju teeselda, et oled edukas, ja selleks ei pea kiirlaenu võtma või töötama Jüri Raidla advokaadibüroos, vaid piisab ka võidukast naeratusest. Ecco kingad, Montoni ülikond, Škoda Octavia või Ford Focus või lihtsalt kuus aastat vana puhtaks pestud auto ja pimestav ülbe naeratus koos enesekindlusega - ning pool inimkonda usub, et tegemist on võitjaga.
Kuid eesti naisele ei pruugi see olla piisav. Miks Ford? Miks mitte BMW või kabriolett mersu? Ja üldse võiks vana köhida kohe miljoni, et preili saaks panna endale silikoonid ja kihutada Bora Borale päevitama. 
Paljud naised ei märka, et hoolimatu kriitikaga varjavad nad oma suutmatust leida partnerit. Nad ütlevad endale, et pigem üksindus kui Eesti tropp.
Soovitan rohkem mängulisust, ning paarisuhetes võiks vähem mõelda statistikale ja rohkem partnerile.
 
Paavo Kangur