Ma tahaks ka, aga kuna ma kardan, et see ei jääks püsima, ma ei tea, mida teha enam. Mulle on soovitatud seda suhet jätkata ja järgmistele tasanditele viia, kuid samas, kardan niimoodi poisile haiget teha. Dr. Noormann, palun aita. Mida ma tegema pean?

Kiisuke, 16

Dr. Noormann vastab

Seletage, palun kõik, kes täpselt sama küsivad, mida peate silmas, kui räägite suhtlemise, suhete, käimise, püsisuhete erisustest ja ühelt tasandilt teisele viimisest. Mida soovib see kaugel elav poiss teie suhtlemisse lisada, et see oleks püsisuhe? Seksi? Truuduselubadusi?

Ma ei kahtle Sinu poisi ausates mõtetes, Kiisuke, kuid kahjuks pean hoiatama, et paljudel juhtudel pole selle taga mitte midagi muud, kui see, et järgmine tase on pikaliolek ja voodi. Poisi võitude teel on ehk tüdrukuga vooditasandile jõudmine talle saavutus, kuid väga paljude tüdrukute jaoks on vooditasemele jõudmine ikka sinna langemise tasand. Kui sellele tasandile jõudes tüdruk enam poisi tundeid ei koge, isegi siis, kui need on varem olnud, tunneb tüdruk ennast ikka võrgutatuna, ärakasutatuna, solvatuna, hüljatuna ja mida kõike veel.

Sellel vooditasandil on tüdrukul alati üks sõnatu lootus - truudus. Et kui oleme seksuaalvahekorra intiimsusega seotud, siis see ka kohustab millekski püsivamaks kui lihtsalt käimine. (Jalutamine, kiirkõnd või kellegi järel jooksmine või kellegi eest ära jooksmine? Või mida imet kõik selle sõna sisse peaks mahtuma.)

Egoistlike meeste tundemaailma iseloomustab kaks sündroomi - donžuani (originaalis Don Juan) sündroom ja kasanaova sündroom. Neist esimene iseloomustab mehi, kes justkui kollektsioneeriksid võite usaldavate südamete üle. Tegelevad tüdrukuga, kuni on selle armastuse kinnituse võitnud, siis kaotavad huvi ja tüdinevad ning hakkavad uut ohvrit otsima, kelle peal oma vallutamisvõimeid proovida. Kasanova-sündroomiga (originaalis Casanova) iseloomustame intiimpsühholoogias voodikangelasi, kes kollektsioneerivad kiireid ühe-öö vallutusi. Et mida kiiremini ja vahendeid valimata tüdruku seksuaalvahekorrani suudavad viia, seda kõvem macho-mees ta on.

Nii et tasub mõelda nende "tasandite" üle.

Teie Dr. Noormann

Jaga
Kommentaarid