Milline õpetaja on tavaliselt halb? Selline, kes paneb sulle kodutöö eest kahe, viskab su tunnist välja või teeb pidevalt tunnikontrolle. Miks ta neid asju teeb? Kahe said sa sellepärast, kuna sul oli ilmselt see tegemata või tehtud, kuid sa pole teemat piisavalt selgeks saanud, sest oled tunnis tegelenud muude asjadega. Tunnist ei visata kedagi põhjuseta välja, selleks peab põhjus olema. Kui sa hakkad õpetajale vastu ning ei tee tunnis kaasa, siis mida õpetaja sinuga tegema peaks? Peaks tegema sulle pai ja andma kommi? Kool ei ole enam lasteaed, kus selline käitumine antakse andeks ning püütakse ninnu-nännutada, et laps väga kartma ei hakkaks. Mida vanemasse klassi me jõudsime, seda enam hakkasid õpetajad meid kohtlema nagu täiskasvanuid. Kuidas käitusid aga enamus su klassikaaslastest? Nagu väiksed lapsed. Isegi gümnaasiumis kohtab sellist käitumist ning see on õudne...

Üldiselt tahavad õpetajad meile head ning püüavad oma ainet korralikult anda. Olen kohanud samas ka õpetajaid, kelle puhul need kaks väidet ei kehti. Mõned neist on olnud väga ükskõiksed, asjatundmatud või seletanud teemasid nii, et nad ise ka ei saa päris täpselt aru, millest nad räägivad. Ja kui keegi juhtus nende juttu parandama, siis oioi...Seega, kõik õpetajad ei ole tõesti head ning mõne käitumine võib olla nende enda probleem, mitte õpilaste pärast tekitatud. Üldjuhul on aga nii, et õpilased ise keeravad oma koolielu nässu ning õpetaja hakkab neid kostitama tunnikontrollide ja kahtedega. Hiljem seisab trimestri hinde juures ka üks ilus kaks...Ja siis on see koht, kus sa imestad, miks see vana nõid sulle nii tegi, et küllap ta vihkab sind. Ei, sina vihkasid teda, ei teinud töid ära ning nüüd tema lihtsalt vastab sulle samaga. 

Ei ole ju raske tunnis natukenegi kuulata, teha kodtöid õigel ajal ära ning saada normaalseid hindeid? Õpetajatega on siis suhted head ning endal on ka palju lihtsam, kui ei pea pidevalt parandamas käima ning töid järgi vastama.