Henry Fordi Detroidis asuv autofirma oli ka enne oma tööpoliitikaga revolutsiooni teinud. 1914. aasta, kui töötus oli kõrge ja inimeste rahutus kasvas, teatas Ford, et tõstab meestööliste miinimupalka 5 dollarini 8-tunnise tööpäeva kohta. Enne oli see 2,34 dollarit 9-tunnise tööpäeva kohta. 1916. rakendati sama ka naistele, vahendab History.com.

Sellised uudised šokeerisid paljusid tööstuses. Kuid tuli välja, et see oli geniaalne lüke. Fordi tööliste produktiivsus kasvas koheselt, samuti nagu tööliste lojaalsus ja uhkus selles ettevõttes töötada. Loomulikult kasvas ettevõtte populaarsus ka mujal ja Fordi tehasest sai ihaldusväärne töökoht.

Otsus kahandada töönädal kuuelt päevalt viiele, tehti originaalis 1922. aastal. The New York Times kirjutas 1922. aasta märtsis, et Henry Fordi poeg Edsel Ford, ettevõtte juht selgitas: "Iga inimene vajab nädalas rohkem kui üht päeva puhkamiseks ja lõõgastumiseks. Fordi ettevõte on alati soovinud oma töötajatele ideaalset pereelu. Meie usume, et selleks, et elada õigesti, peab iga inimene saama veeta aega oma perega."