Soojenduse ja trennijärgse venituse võib vahele jätta.

Ei tohi! Soojendus valmistab organismi ette pingutuseks ning aitab vältida vigastusi ja mikrotraumasid. Vastasel juhul võid lihase vigastuse puhul mitmeks nädalaks spordist kõrvale jääda. Peale trenni tuleb kindlasti ka venitada —
stretching
vabastab lihased pingest, parandab kudede ainevahetust ja kiirendab vereringet. Kui trennitegemisel on jäänud suurem paus, on venitus vältimatult oluline, sest aitab leevendada järgmisel päeval tekkivat lihasvalu.

Mida suuremate raskustega treenida, seda kiiremini kaovad kilod.
Tegelikult kasvatab raske kangi punnitamine hoopis lihast. Rasvapõletuseks on vajalik keskmisest veidi kõrgema pulsisagedusega ja vähemalt 45 minutit kestev aeroobne treening. Ühekülgsel jõutreeningul kehakaal kasvab, sest rasva ei põletata ja kasvav lihas suurendab kehamassi. Jõusaali soovitatakse kombineerida aeroobse treeninguga ning teha raskuste tõstmise puhul trenni seeriatena.

Mida sagedamini trennis käia, seda kiiremini tulevad tulemused.
Tegelikult kurnab liigne liigutamine organismi ja tekkivad väsimusenähud vähendavad treeningute efektiivsust. Nädalas soovitatakse pidada vähemalt üks trennivaba päev. Erinevate treeningute kombineerimine aitab samuti rutiini ja kurnatuse teket vältida.

Hea figuuri valem on süsivesikutevaene dieet ja igapäevane treening.
Tõsi, teoreetiliselt aitaks selline soovitus ideaalkaalu saavutada küll. Reaalselt pole see aga kuigi kaua järgitav. Treeninguks vajaliku energia saabki organism just süsivesikuterikkast toidust ning vastasel korral pole inimesel enda aktiivsemaks liigutamiseks lihtsalt jõudu.

Enne ja pärast trenni ei tohi mitu tundi süüa.
Vastupidi — sööma peab. Lihtsalt tuleb jälgida, mida ja kui palju. Paar tundi enne trenni midagi kerget hamba alla pistes varustate ennast vajaliku energiaga, trennijärgne amps aitab taastada kaotatud jõu- ja toitainevarusid. Valgurikas toit peale trenni aitab kaasa lihaste arengule, nii et kel vastav eesmärk, tasub tähelepanu pöörata näiteks valgurikastele piimatoodetele.

Käin iga päev aeroobikas, aga kaalust alla ei võta.
Kui toitute mitmekülgselt ja tervislikult ning kaal ei lange sellest hoolimata, võib asi olla treeningu ühekülgsuses. Kui tegeleda pidevalt ühe spordialaga, harjub organism sellega ära ning õpib säästlikumalt käituma ega põleta enam nii palju rasva kui treeninguid alustades. Siinkohal soovitataksegi valida vaheldusrikkaid alasid ning erinevaid koormusi, siis pole paigalseisu karta.

Olen teinud mitu kuud kõhulihasteharjutusi, kuid üldpilt on ikkagi kehv.
Ainult kriitilisele piirkonnale kontsentreerumisest pole kasu. Lisaks kõhule tuleks tugevdada ka teisi ülakeha lihaseid. Kindlasti ei tohi unustada seljalihaseid, sest vastasel korral jääb selg nõrgaks ja võivad tekkida valud. Selleks, et end tervena tunda ja hea välja näha, tuleb treenida keha erinevaid piirkondi. Ainult siis on tulemused teile meelepärased.