Uni on elus väga tähtis osa ning ilma selleta ei tule inimene toime ega saa elada täisväärtuslikult. Kehvasti magades võib kergesti ärrituda, töövõime langeb ja tuntakse pidevalt väsimust.

Krooniline unetus mõjutab inimese elukvaliteeti negatiivselt. Samuti võib see mõjutada ka inimese füüsilist tervist, mis tähendab, et on suurem risk südamehaigustesse või diabeeti haigestumiseks. Unetus võib olla ka üheks riskifaktoriks depressiooni või ärevushäire kujunemisel.

Unetust saab ka väga lihtsate abivahedite ja nõuannetega leevendada. Näiteks tuleks tõusta voodist igal hommikul ühel ja samal ajal, samuti nädalalõppudel. Kui on soov ärgata hiljem, siis ei tohiks magada kauem kui 1 tund. Samuti tuleks vältida päeval magamist.

Oleks hea eemale hoida liigsest erutusest, ergutavatest ainetest ja ebanormaalsetest söömisharjumustest - 6 tundi enne magamaminekut tuleks vältida kohvi joomist ning õhtuti pole soovitatav füüsilisi pingutusi teha, samuti süüa ning juua.

Alati saab magamistuba teha võimalikult mugavaks ja mõnusaks- muutke ruum hämaramaks, pange mõni rahulikum album mängima ja laske ennast lihtsalt lõdvaks. Unustage probleemid ja sukelduge meloodiasse.