Friske suri pärast kaheaastast võitlust ajuvähiga, mis avastati naisel siis, kui ta oli lapseootel. Lauljatar lükkas ravi lapse sünnini edasi ning kuigi talle anti lootust, et vähk on veel ravitav, siis lõpuks pidi Friske haigusele alla vanduma.

Zavorotnjuki lugu on väga sarnane Friske diagnoosimisele ning edasisele ravikäigule. Näitleja sai teada, et tal on ajuvähk kuus kuud tagasi vahetult pärast tütre sündi. Kuid tema kasvaja oli tunduvalt agressiivsem ning ei aidanud ka keemiaravi. Viimase informatsiooni kohaselt on Zavorotnjuki tervis iga päevaga halvenemas ning nädalavahetusel pandi ta kunstlikusse koomasse. Arstid on prognoosinud, et telenäol on elada vaid mõned päevad.

Tuleb välja, et mõlemal tähel olid probleemid rasestumisega ning nad kasutasid IVF'i ehk kehavälise viljastamise abi. Pärast Friske surma näitasid mitmed väljaanded just näpuga selle ravi poole ning öeldi, et just see on põhjus, miks armastatud kuulsus meie hulgast lahkus.

Vene meedias on võtnud sõna ka eksperdid, kes ütlevad, et IVF ei ole põhjus, miks võib vähk tekkida, kuid see võib juba varajases staadiumis kasvaja arenemist kiirendada.

Zavorotnjuki beebiootus oli eriti salapärane, sest 48-aastast staari ei nähtud avalikult rasedana.