Laialt levinud viga, mida tööotsijad teevad on see, et nad saadavad mõne töökuulutuse jaoks CV ja ainult sellega ka piirduvad. Selleks, et teiste kandidaatide seast silma paista, on võimalik enda tööle saamise tõenäosust tõsta.

Helista tööandjale

Kuna tööandjate postkastid saavad pidevalt uusi e-maile, siis võib juhtuda, et mõni CV läheb kaduma või ununeb pärast vaatamist ära. Selleks, et sellist asja vältida, tuleks tööandjale lihtsalt helistada. Piisab pelgalt sellest, et helistate tööandjale lisainfo saamiseks. Näiteks soovite saada rohkem infot töötundide või töösisu kohta. Peale info saamist tuleks kindlasti ka mainida, et olete CV ära saatnud ja soovite töövestlusele pääseda.

Kasuta sotsiaalmeediat

Facebookis olemine ei pea piirduma vaid uudistevoo sirvimisega. Kui nagunii sotsiaalmeedias aega veeta, siis tasub liituda ka tööpakkumiste gruppidega. Hooajatöö pakkujad tihtipeale just Facebook’i kasutavadki, et enda tiimi suvetöölisi leida. Ning selleks, et end paremast valgusest näidata, tasub enda tööotsimise soovist ka tööandjatele teada anda just läbi nende samade gruppide.


Ära piirdu kommertstööportaalidega

Eestis on lisaks kahele suurele tööportaalile ka mitmeid n.ö nišiportaale. Osad portaalid on keskendunud ainult juhutöödele või lühikest aega kestvatele projektidele. Mõnes aga otsitaksegi lühikeseks ajaks abitöölisi. Tuleb lihtsalt veidi aega võtta, et Google'i otsingute abil need portaalid üles leida.

Külasta ettevõtete kodulehtesid

Kui tööotsijal on juba ettekujutus olemas, millist tööd sooviks, siis on töö leidmine lihtsamgi. Tuleb lihtsalt oma valdkonna ettevõtete kodulehtesid külastada ja uurida, kas kodulehel on ehk mõni töökuulutus olemas. Kui kodulehel infot ei ole, siis tasub helistada või kirjutada personalijuhile, ning uurida, kas mõni töökoht on vabanemas või juurde tulemas.


NB! Ka CCCP Põgenemistoad on suveks abilisi otsimas. Kandideerida saab läbi pogenemistoad.ee kontaktivormi.