Proovi vabatahtlikku tööd

Vabatahtlik töö annab võimaluse avastada oma huvisid, kohtuda uute põnevate inimestega, rikastada hindamatu kogemusega oma CV-d ja samas teha midagi kasulikku kogukonna heaks. Vabatahtlikku tööd võib teha põhimõtteliselt igal alal ja seda tehes saad oma aega ise planeerida – ei pea ennast siduma pikaks ajaks või kogu nädalaks, vaid võid kaasa lüüa ka üksikute ürituste juures. Tutvu vabatahtliku töö võimalustega Vabatahtlike Värava kodulehel või otsi infot Facebookist: Lahedad vabatahtlikud.

Õpi midagi uut

Nutiseadmed ja tehnoloogia on tänapäeva elu lahutamatu osa. Kogu maailma info on ainult mõne kliki kaugusel. Kasuta seda positiivsel ja kasulikul moel – õpi ja omanda midagi uut ning põnevat. Kindlasti on palju teemasid, mille kohta oled tahtnud kogu aeg rohkem teada saada, kuid pole info hankimiseks aega leidnud. Koolivaheajal on aga piisavalt vaba aega, et alustada oma isikliku avastusretkega ning rännata põnevate faktide ja uute teadmiste otsinguile.

Miks mitte hoida kevadvaheajal oma mõte erksana ja teha väike taustauuring oma lemmikmuusika, -filmi või -kirjaniku kohta. Nii võid avastada uusi ja põnevaid linateoseid, muusikaalbumeid ning raamatuid, mille väljaotsimiseks ja vaatamiseks/kuulamiseks/lugemiseks pole varem aega olnud.

Koosta nimekiri oma isiklikest eesmärkidest

Kasuta oma vaba aega selleks, et mõelda valmis nimekiri eesmärkidest, mida sooviksid aasta jooksul teoks teha. Ära sea endale liiga suuri sihte, vaid mõtle eesmärkide saavutamiseks välja just sellised tegevused, millega kindlasti hakkama saad. Koolivaheaeg võib olla parim aeg tervislikuma eluviisiga alustamiseks – olgu selleks iganädalased treeningud, muudatused toitumises või näiteks blogi pidamine, mis aitab oma sihtideni jõudmist samm-sammult jälgida ning teekonnal tekkinud rõõme ja muresid teistega jagada.

Alusta tasapisi ning lisa nädalasse kas või üks tegevus, mida sooviksid kindlasti ära teha – see annab suurema eduelamuse ja aitab ühtlasi oma tegevusi eesmärgistada.

Mine õue

Mitte miski ei ole parem ühest toredast päevast värskes õhus. Kui ilmad vähegi lubavad, veeda aktiivselt aega näiteks metsas joogat tehes, terviserajal sörkides, lemmikmuusikat kuulates või sõpradega pargis ja mere ääres loodust nautides. Võid ka minna lihtsalt linna peale jalutama, astuda sisse oma lemmikkohvikusse ning lugeda tassi kohvi kõrvale head raamatut.

Võta osa üritustest või osale õpitubades

Tallinnas tegutsevad muuseumid, noortekeskused ja huvikoolid on saabuva koolivaheaja puhul kavva võtnud mitmesuguseid üritusi ja töötubasid, mis pakub tegevusi igas vanuses ja eri huvidega noortele. Koolivaheaja programmidega alustatakse juba 18. märtsil ning ettevõtmisi jagub kuni vaheaja lõpuni, 26. märtsini.