Annmari sõitis Keeniasse GLEN Eesti programmi kaudu, mis pakub noortele võimaluse osaleda arengukoostöö projektides Aafrika ja Kesk-Aasia riikides, Indias ning Birmas. "GLEN on üks väheseid projekte, mis ei maksa sulle palka, kuid katab sinu lennukulud ja annab sulle töö ajal päevaraha. Enne projektile sõitu lennutatakse vabatahtlikud koolitustele, mis toimuvad Euroopas," räägib ta ning soovitab programmi kandideerida kõigil, sest saadud kogemus ja ühesuguste huvidega inimestega tutvumine on ju äge!

Annmari projekt oli seotud tervishoiuga, millega ta enne Aafrikasse sõitu ka Eestis leiba teenis. Ta on töötanud Tartu Ülikooli Kliinikumi lasteintensiivravi ja üldintensiivravi osakonnas. Annmari on hariduselt õde. "Meie ülesanne oli piirkonna HIV-positiivsete kaardistamine: selgitada välja nende hulk, vajadused, probleemid. Rääkisime noortele HIVi ja suguhaiguste ennetamisest, naiste eneseabigruppides aga elust HIViga. Kui Keenias on HIV-positiivseid kuskil 6%, siis külas, kus meie elasime oli nakatanute protsent kõrge, 15%."

Neile, kes Keenia programmi kandideerida mõtlevad, Annmari eelarvamusi tekitada ei taha: "Kui sul ei ole 3 päeva vett ja elektrit ning ootad, et vihma hakkaks sadama, et sa pesta saaksid,  paneb muidugi asju rohkem hindama, kuid neile, kes Keeniasse lähevad, sellised seiklused ongi ju toredad. Mina ei tahtnud, et mul tekiks eelarvamusi ning paljut, mis kogesin oli minu jaoks esmakordselt nähtud ja kuuldud."

Vabatahtliku töö kõrvalt pani Annmari koos oma projektipaarilisega käima akti Emmanueli-nimelise poisi jaoks, kelle jaoks koguti sõprade-tuttavate toel heategevuslikult raha, et 9-aastane poiss ei peaks enam pissima oma kõhust. Emmanueli ja heategevusliku ettevõtmise kohta saad täpsemalt lugeda Annmari reisiblogist!

"Kuigi eluolu on seal halb, on inimesed õnnelikud. Mulle tundus, et seal on palju rõõmsaid inimesi ja nende lapsed on tõesti armsad. Peale HIV kõrge protsendi, meeste ja naiste ebavõrdõiguslikkuse on kurb see, et neil ei ole raha, et bussiga haiglasse tasuta ravimitele järgi sõita, kuigi see pilet maksab 50 eurosenti. Paneb mõtlema, et ise ei tahaks kunagi niimoodi elada."

"See kogemus on äge ning kõik, kes saavad või tahavad peaksid kandideerima," kutsub ta inimesi üles vabatahtlikku tööd tegema ning vaatamata sellele, et külas elades keegi rikkalikku toitu ei söönud, leidis Annmari sealt endale ühe lemmiku - Keenia must tee piima ja pruuni suhkruga.

Annmari Eespäevast, tema tegemistest Keenias vabatahtlikuna näed ja saad lugeda tema reisiblogist!

Arengumaade vabatahtlike konkurss hakkab lõppema, kuid kui sa oled 21-30aastane noor, kes sooviks reisida ning teha tööd vabatahtlikuna, siis lisainfot saad GLEN EESTI kodulehelt!