„Lõpuaktuseks valmistumine ei piirdu vaid rõivaste otsimise ja
ostmisega. Näiteks domineerivad tänases koolinoortemoes jalanõudena
tennised ja tossud, mistõttu peaksid tütarlapsed hakkama juba paar kuud
enne aktust oma jalgu kasvõi tagasihoidliku kontsaga harjutama. Konts
teeb naisterahva kehahoiaku ja figuuriga imesid, aga seda ainult siis,
kui kontsaga käia osatakse,“ tõdes moeekspert.

Kenneth Bärlin soovitas lõpuaktuse rõivaste valimisel pidada silmas
viit „kuldreeglit“:

1) JÄÄ ISEENEDAKS! On üsna loomulik, et tütarlapsed soovivad lõpuaktusel olla kaunid, üllatada oma sõbrannasid ja klassikaaslasi oma
ilu ja maitsekusega, saada aktuselt pilte, mida oleks uhke oma
Facebookis või Instagramis esitleda ja albumisse panna. Kuid pea meeles, et lõpuaktus ei ole muutumismäng – oluline on, et nooruslik tütarlaps ei muutuks ülemäärase make-upi ning tema isikupärast kaarega mööda lendava outfiti toel vulgaarseks. Koolilõpetajad on imeilusad just omas eas ja kostüümi eesmärk on seda ilu esile tuua ja toetada, mitte varjutada.

2) VII END TRENDIDE JA PAKKUMISTEGA KURSSI! Lõpuaktusele on võimalik leida kleit, kingad ja aksessuaarid tegelikult vägagi soodsalt, kuid selleks peab jälgima, mida poodides pakutakse ning millised allahindluskampaaniad käimas on. Enamus soliidseid kauplusi esitleb oma kollektsioone ka veebis, seega alusta sellest, et viid end hooaja moega kurssi, ning kaardistad, mis Sulle kõige rohkem meeldib ja sobib. Jälgi kampaaniaid, et õigel hetkel headele pakkumistele juba selge nägemusega „peale lennata“.

3) ÄRA OSTA ÜHEKORDSET KLEITI! Pole midagi kallimat ja samas kurvemat, kui kaunis värviline kleit, mis kogub kapis tolmu. Lõpukleit peaks olema piisavalt pidulik, et aktust kui once-in-a-lifetime üritust väärikalt tähistada, samas ka piisavalt praktiline, et seda jakkide, kingade, aksessuaaridega omavahel kombineerides ka edaspidi kanda. Proovi juba poes kleidi peale erinevaid jakke, kaalu, kas seda võiks ka näiteks lihtsate valgete tennistega kombineerida, ehk sobiks selle juurde ka suvine kübar jne. Mida rohkem lõpukleit maksab, seda enam peaksid veenduma, et kannad seda juba algaval suvel korduvalt – iga kleit, ka lõpukleit, peab olema praktiline investeering garderoobi.

4) UUED RIIDED EI OLE EESMÄRK OMAETTE! Kui ostad ühest kauplusest kleidi, teisest kingad ja kolmandast ehted, võid kodus kõike kokku proovides avastada, et seda kõike on kas liiga palju või ei sobitu kalli raha eest ostetud elemendid lihtsalt kokku. Alusta parem ühest esemest, mis sulle väga meeldib või sulle väärtuslik on, olgu selleks siis mõni lahe vanaema kapist leitud vintage kleit, ema nooruspõlve piltidel ilutsev pross, juba aastaid ausalt teeninud mugavad ja ilusad
kontsakingad või midagi muud. Ehita oma kostüüm selle olemasoleva eseme
ümber – nii võid luua kostüümiga väga tähendusliku ja sooja loo ning
säästad raha, et sõita koolilõpu tähistamiseks hoopis reisile.

5) VÕTA POODI KAASA SÕBRANNA, kes tunneb sind hästi, on piisavalt aus, et öelda, kui miski ei sobi sulle, kuid samas piisavalt toetav, et mitte oma arvamust sulle peale suruda. Hea sõbranna on väärt testpublik, kes teab, milles lõpetaja end mugavalt tunneb, ning kelle aus arvamus ei tee haiget. Tema vaatenurk võib aidata leida leida põnevaid kombinatsioone, eksperimenteerida värvide ja mustritega, mille peale lõpetaja ise ei tuleks. Ning mis peamine, teineteise lõpuaktuse outfiti valimine võib olla lõbus ühistegevus, mida nii mällu kui fotodele jäädvustada ning mis jääb koolilõppu ja kooliaegset sõprussuhet veel aastateks meenutama – nautige seda!

Rocca al Mare kaubanduskeskuse koolilõpukampaania „Parim koolilõpp!“ kutsub kõiki 9. ja 12. klassi õpilasi üles tegema klassikaaslastega
üks ühine lõbus pilt, mida ka aastakümnete pärast oleks tore vaadata.
Parima foto jäädvustanud klassi iga õpilane saab auhinnaks lõpuaktuse
riided, stilisti nõu nende valimisel ning Lux Expressi piletid koolilõpureisile. 3. maini kestva kampaania võidufoto valib välja žürii koosseisus Rocca al Mare turundusjuht Kristi Seppel,kostüümikunstnik Kenneth Bärlin ja fotograaf Kalle Veesaar.