Eesti lauljatar Kerli on huvitav neiu – lisaks tugevale tahtejõule on tal hetkel käimas väike eksperiment, inimkatse iseenda peal.


Kas Teil on kunagi olnud lavahirmu?
Jah. Mul on alati enne esinemist kõva närv sees. Aga esimese paari lauluga läheb mööda ja tundub, et mida aeg edasi, seda lihtsam on lava jaoks selleks tõeliseks enesekindlaks bitchiks muutuda:)
Kuidas elad? Mis su rate on?
Elan hästi. Rates ei käi.
Miks sa läksid Eestist ära?
Ma ei tea. Tundsin alati, et pean ennast rohkem proovile panema kui see Eestis võimalik oli. Ma ei taha olla suur kala väikses tiigis. Ma tahan kasvada ja areneda ja oma hirmudele silma vaadata. Iga kord, kui midagi väga kardan, mõtlen, et väga hea, teeme ära. Sest kui teeme midagi, milleks me arvasime end mitte võimelised olevat, kasvame paremateks ja tugevamateks inimesteks. Lisaks on mul käimas väike eksperiment, inimkatse iseenda peal. Tahan tõestada, et õigesti mõeldes ja kõvasti tööd tehes on kõik võimalik.
Kerli, kuidas on su suhted sinu vanemate ja Eliisaga? Kas Eliisa ise ei tahaks sinu juurde Ameerikasse karjääri tegema tulla?
Ma olen oma perega väga lähedane ja Eliisa on kindlasti mu tõeline mõttekaaslane ja kõige parem sõber maailmas. Lahus olek teeb meile mõlemale palju haiget ja loodetavasti saame ühel päeval lähestikku elada. Mis karjääri puutub, siis ma ei tea, miks inimestel on Ameerikast ettekujutus kui mingist imedemaast, kus asjad iseenesest juhtuvad ja rattad koguaeg käivad. Vastupidi, siin on nii raske läbi lüüa, et peab ennast tõeliselt kokku võtma. Kui viimane kord Eestis käisin, mõtlesin, et seal on meelelahutajatel ikka tõeline monopol, sest kuulsin jutte tõelisest ebaprofessionaalsusest. Mina näiteks ei saa endale lubada telefoni mitte vastu võtta. Veel ei saa:)
Kerli, räägi natuke oma uuest plaadist. Milline see stiililt tuleb ja kas avalikustaksid ka plaadi pealkirja?
Selle uue plaadiga on praegu natukene keerulised lood, sest seisan mitmete raskete valikute ees loomingulise poole pealt. Kindlasti tuleb ta elektroonilisem kui esimene plaat, aga kuna kasvan kogu aeg paremaks, siis tean, et tuleb terviklikum ja stilistika tuleb veel muinasjutulisem.
Kas sul on Eestis tõelisi sõpru või on enamik sõpru Ameerikas?
Mul on Eestis paar tõelist sõpra ja Ameerikas paar tõelist sõpra. Tõelisi sõpru ei peagi palju olema. Saan nad ühe käe sõrmede peal kokku lugeda. 
Kuidas Oma Elu Hindad? 10 palli süsteemis? Kas on hea olla kuulus??
Selle elu hindamisega on nii, et kui hindad oma elu kõrgemaks, siis paraneb see koheselt, sest mõte ja suhtumine on see, mis loeb. Mõni elab savihütis ja sööb päevad otsa ainult banaane ja on nii õnnelik. Teisel on kõik olemas, aga ikka on õnnetu. Nii et ma tahaks anda oma elule hindeks 10. Lihtsalt sellepärast, et juba siia maailma sündimine on tõeline ime ja kümmet punkti väärt. Ma ei tea, kas on hea olla kuulus. Ma pole kuulus.
Oled sa süütu?
Süüdi
Kas sa päevitad topless?
Ma ei päevita üldse
Mitme mehega sa maganud oled?
Ainult nende vähestega, keda olen armastanud. Mu keha on minu jaoks tempel, kuhu vaid väge vähesed suurepärased ja hoolikalt valitud inimesed sisse pääsevad
Kuidas leidsid enda esinemisriiete stiili?
Ma ei tea, see on lihtsalt kuidagi loomulikult sündinud. Mulle on alati meeldinud hästi nunnu ja hästi kuri koos. Peaasi, et oleks vastandlik. Mu albumikujundus on selline ja ka videotes on hästi palju must vs valge kombinatsiooni. Uue albumi plaanin aga teha palju värvilisema ja muinasjutulisema, just kujunduse poole pealt.  Tahan iga plaadi jaoks luua täiesti uue soundi ja täiesti uue persooni.
Kerli , kuidas teie nii edukaks olete saanud ?
Edukas olemine tähendab tõelist ja püsivat hingerahu. Ma olen sinnapoole teel.
Tere Kerli! Soovin teada, kes sind muusikaliselt inspireerib? Kes on su eeskujud? Kas plaanidki Ameerikasse elama jääda? Millal võiks oodata sinult uut albumit?:) Tänud. Oled super!;)
Tere:)
Tegelikult ma ise kuulan hoopis teistsugust muusikat, kui see, mida mu plaatidel kuuleb. Kuulan hästi palju selliseid asju nagu Sigur Ros, Aphex Twin, Mum, Dntel, Future sounds of London jne. Mingi ambient asi käib kogu aeg.
Ja vabal ajal teen tegelikult ise ka arvutis elektroonilist mussi. Näiteks õllesummeri esinemisel nende vahekohtade ajal mängis minu enda tehtud ambient asi. Üritan seda kavalalt sisse panna. Ja viimasel ajal on mind popmuusika ka huvitama hakanud. Just sellepärast, et tahan huvi pärast selle valemi selgeks õppida ja endale paar ükssarve osta. Hahaha:)
Ameerikasse jäämise kohapealt ei tea, eks vaatab. Viimasel ajal mõtlen üldse, et koliks kusagile metsa, aga vist vara veel.
Uut albumit võib oodata selle aastanumbri sees. Või siis järgmise sees. Ma ei taha mingeid lubadusi anda, sest tahan kindel olla, et annan välja ainult muusikat, millesse ise usun ja tihtipeale on plaadifirmadega töötamine loomingulises mõttes tõeline piin.  Ma ei taha kellestki sõltuv ka olla. Kui mu praegune plaadifirma minu kontseptsiooni ei toeta, otsin kellegi teise. Nii et eks aeg näitab:)
Sinu augustikuu graafik?
On veel täiesti lahtine. Üks väga suurepärane asi on käsil, aga sellest ma veel rääkida ei tahaks. Tegelikult ma töötan koguaeg. Kasvõi nokerdan mingite kingade kallal ja kleebin stuffi peale. Et nad ikka veel kreisimad välja näeksid.
Sul oli USA-s olles periood, kus plaadifirma sind hülgas ja kus sind valdas masendus. Kuidas leidsid endas jõudu edasi minna?
Ma ei tea. See oli väga raske aasta. Kaalusin tõsiselt Eestisse tagasi tulemist ja kõigest loobumist. Aga kui enam hullemaks minna ei saa, siis saab ju ainult paremaks minna. Pidin ennast tõeliselt kokku võtma ja aru saama, et keegi ei tule minu eest midagi ära tegema ega kätte tooma. Pidin saama tugevaks ja iseseisvaks ja praegu olen selle õppetunni eest ülitänulik. Mul on vaja ainult oma arvutit ja oma käsitöömaterjale, et teha mida iganes, ilma igasuguse kõrvalise abita. Ja siis muidugi see missioonitunne. Ma ju pean inimestega rääkima! Ma ei saanud lihtsalt alla anda.
Kas sinu praeguse edu taga on positiivne mõtlemine ja unistamine? Kui tihti unistad? Soovin sulle palju edu ja häid mõtteid!
Usun küll, et oma mõtetega loome iseenda reaalsuse. Unistan aktiivselt iga päev ja üritan mitte ühtegi kahtlusepilve enda ruumi lasta. Mul on väga palju takistusi olnud, sest kaldun loomu poolest kurvameelsusele. Oma unistuste nimel tuleb väga väga kõvasti pingutada ja ohverdada muidugi ka. Andekus on ülehinnatud. See on tore asi, aga potentsiaal on teoreetiline, nii et andesse ma ei usu. Õnne ka ei usu. Igaüks on oma õnne sepp.
Hi Kerli! I would like to know, when do you come to Brazil? We are waiting for you!! Kisses
Very soon, I'm sure.
Kisses
Well, A Kerli Kõiv fan called Dylan, from Texas, USA, told me Kerli will be realease songs for free and "Yes, I Can" will be the first single of new album. Is this really?
No. I will make some ambient music that I will give away for free but not anything that I do with the label.
Don't know about Yes I can. This is something I made  in my laptop just for fun and performed at the show in Estonia because we needed the set to be longer. I haven't even really started tapping into the second album seriously and don't know what the single is gonna be.
Does the name Kerli have any meaning or translation?
Not really. It's a very boring, very normal Estonian name:)
Will Natalie Shaun work in your next album?
I don't know. She might. She really inspires me a lot. Right now I'm doing some Natalie inspired photo shoots.
Kulla Kerli. miks sa pildil nii napis riides oled? Kas sulle meeldib ihupaljastamine?
Vahel pääseb mingi detail paremini esile, kui riideid seljas vähem on.
Kes Sa oled?
Ma ei tea. Ma arvan, et haldjas. Kes sa oled?
Kas sinuga saaks koos duetti ka laulda?
Oleneb mida, kellega ja kus
Kuidas ja kus kohas Kerli autogrammi on võimalik saada kohapeal kirjutades aitäh
Kui järgmine kord Eestis esinen, siis ikka saab:)
Kas sa tuleksid minuga kohvile ja jalutama? Ma tegelen ka muusikaga.
Kohvikusse ja loomaaeda:)
Kuidas kirjutad laule ? Kust saad inspiratsiooni ?
Inspiratsioon on igal pool. Tavaliselt on lugude kirjutamise jaoks väga head igasugused ekstreemsed emotsioonid. Aga vahel ma mõtlen, et see pole vist isegi mina, kes neid lugusid kirjutab. Arvan, et väga paljud loomingulised inimesed on rohkem justkui kanalid. Aga inspiratsiooni juurde tagasi pöördudes. Mingi äge biit inspireerib, kellegi lahe ütlus, pikk jutuajamine parima sõbraga, ilus värv, raamat, etendus jne. 
Laulud tulevad ka erinevalt. Vahel teen enne põhjad valmis ja siis sinna peale tuleb loomulikust. Vahel on juba mingid sõnad, viisijupid olemas ja siis aretan edasi. Vahel tuleb lihtsalt terve laul, ilma mõtlemata. Sõnad ja kõik.
Mis on suurimad erinevused Ameerika ja Eesti vahel? Inimesed? Linnad? Elustiilid? Kaubad? aitääääh . .. Loodan , et said küsimusest aru, ma pool-magasin.
Ma ei teagi, sest olen siin ju ainult suurlinnades elanud, kus kultuurid ja keeled ja mõttemaailmad omavahel nii segunenud on, et vabadust  ja ruumi jätkub kõigile. Näiteks see bible belt (piibli vöö siis?), mis koosneb kõigist nendest eriti usklikest osariikidest sisemaal pidi väga karm olema. Seal on elu samasugune, nagu igas Eesti väikelinnas ja hullemgi veel, sest kirik juhib kogu elu. Väga huvitavaks nähtuseks on näiteks üliusklikud Mormoonid, kes peavad mitut naist ja kes ei või tarbida ei kofeiini ega alkoholi  ja muud seadused veel. Suur osa neist elab Utah osariigis ja kuna nad enne abielu seksida ei või, siis armastavad palju bändid seal käia, sest teavad, et tüdrukutega saab anaalseksi teha. Suhteliselt rõve, kuidas inimesed igasuguste piirangutega ainult suuremat nilbust maailma juurde toodavad. 
On ka selline usk nagu Amish, mille järgijad elavad umbes 18 sajandis. Nad ei kasuta elektrit, sõidavad hobustega ja kasvatavad ise oma toidu. Iseenesest äge, aga jällegi hirmuvalitsusele üles ehitatud, mis teeb ta minu silmis nulliks.
Inimesed on tegelikult igal pool ühtemoodi. Seda võin öelda, et mu Ameerika sõbrad töötavad rohkem, kui Eesti sõbrad. Ja kaupa on lihtsalt rohkem ja kõik on SUUR. Krõpsupakid on megasuured  ja kui restoranis tuuakse ports ette, siis Eesti omaga võrrelda ei anna. Vesi on alati tasuta, mis mulle meeldib. Riided on kõvasti odavamad USAs kui Eestis. Vabadust on rohkem, aga hirmu on ka rohkem, sest kõik on kui kaardimajake, mis ainult raha peale püsti pandud ja mingeid muid väärtusi eriti ei propageerita.
Oled sa kassi või koera inimene ?
Koera.
Kas kunagi tuleb eesti keeles cd? Edu sulle Kerli.
Mine tea. Eestis on piisavalt palju andekaid muusikuid, kellega väga tahaks koostööd teha.
Hei Kerli :)! Kas Eestis tuleb veel see aasta kontserte? Õllesummeri oma oli väga lahe.
Äkki tuleb. Tahaks juba tagasi tulla küll. Superlahe oli.
Tere olen Kristo 26a 184cm 82kg ja minu küsimus sulle, et ehk saaks ma sinu kunagiseks turvameheks, kuna ma palka suurt ei küsi, kuna sinu siiras naeratus ja pilk toidab mind nii palju. ehehe, aga mis siin ikka, ole sama tubli edasi.... Kristo Iirimaalt.
:)Okeeei.

Millisena näed oma tulevikku artistina? Kas vastad fännikirjadele? Olen proovinud Sulle myspace´i kaudu kirjutada, kuid vastust pole saanud. Milline on Sinu unistuste lavashow?
Ma näen oma tulevikku pidevas arengus olles ja õnnelikuna. 
Vastan fännikirjadele küll. Eest kirjadele pole ma veel jõudnud vastata, sest mitu kuud on nii kiire olnud, aga mul on nad eraldi kaustas ära seivitud ja kohe hakkan vastama.
Unistuste lavashow ideesid ma ei taha ära rääkida, aga kuna mu õllesummeri show oli põhimõtteliselt ilma rahata tehtud, siis kui ma ühel hetkel saan teha ükstapuha mida, hakkab toimuma asju, mida maailm varem näinud pole. Ausõna.
Oled tubli! :)
aitähh! Kerli, sa oled väga tubli! :)) Mul on sulle üks huvitav pakkumine! Ma ei leidnud kuskilt sinu kontaktandmeid, ole kena ja võta palun minuga ise ühendust sinivalge@gmail.com
emaili mu managemendile. kontaktid on mu kodulehel.
Kas sul on olnud üheöösuhteid?
ei.

Kas sa playboyle ei kavatse poseerida?
Playboy pole just mingi erilise kunstilise väärtusega ajakiri, nii et ei.
Milline on Sinu pööraseim seksikogemus?
Piisavalt pöörane, et sellest mitte siin kirjutada
Kuidas suhtud Sa eestlaste kriitikasse?
Tahaks, et Eestlased natuke toetavamad oleksid. Käisin laulupeol ja mõtlesin, et meid on ikka nii vähe, et tuleb kokku hoida. Eestlastel on nagu mingi kompleks siiamaani sellest vene ajast. Kõik tahavad Eestist ära. Eesti mees on mats, Eesti naine on beibe, Eesti artist pole kindlasti mitte maailma tasemel, eksole? Tegelikult pole ju nii. Let's kick ass, Eestlased! Kas poleks tore teada, et sinu selja taga seisab pooleteise miljoniline inimarmee, kes iga su sammu toetab? Ma olen küll uhke, kui teistel Eestlastel hästi läheb.
Kui sügisel plaat ilmub, kas siis on materjaliks ainult see, mida plaadifirma tahab, või saad ka ise laulude osas kaasa rääkida?
Ma ei annaks iialgi välja midagi, millesse ma ei usu. Võib-olla mõni singlike tuleb, mis nemad on kokku klopsinud, aga muidu tuleb ikka minu oma asi.
Kas selliste kingadega raske pole käia?
EI:) Nad on tegelikult väga mugavad.

Tere! Kelleks Sa tahad saada ja kuhu jõuda....Aitähh!
Tahan jõuda püsiva hingerahuni ja saada armastuse sõnumitoojaks.