Kuues koolis viiakse läbi praktilisi laboreid, kus tutvustatakse kooliõpilastele infotehnoloogia põhitõdesid programmeerimisest, riistvarast ning tarkvarast. Võetakse lahti arvuti ja näidatakse selle riistvaralist anatoomiat. Raspberry Pi, rahakotisuuruse arvuti peal õpivad noored elektroonika algtõdesid ning kuidas programmeerida. Õpilased saavad ka teada, et tarkvara ei ole mõtet karta, vaid see teeb elu märgatavalt kergemaks. Lisaks, on noortel võimalus tutvuda lähedalt ka kõige uuemate nutiseadmetega ja tantsida Xbox Kinect sensori ees.

Sel kevadel on võetud eesmärgiks, et võimalikult palju õpilasi kirjutaks vähemalt ühe rea koodi. Just esimene rida koodi võib anda noortele lükke, et kodus kirjutada valmis enda esimene arvutiprogramm või mobiilirakendus. StartIT ja Microsoftiga koostöös jagatakse õpilastele vahendendeid oma unistuste elluviimiseks.

Kuidas nohikud koolidesse kogu selle hunniku tehnoloogiaga liiguvad? Sel korral toimub koostöö Nissaniga, kes annab meile kuueks päevaks heitmevabad elektriautod. Tuuri lõppedes leiab nohikute blogist ülevaate, kuidas elektriautod neid teenisid. Kokku sõidetakse üle 600 kilomeetri.

Tuur läbib järgnevad koolid: Märjamaa Gümnaasium, Käina kool, Kuressaare Vanalinna kool, Ülenurme Gümnaasium, Otepää Gümnaasium ja Lehtse kool. Sarnast programmi viiakse tänavu läbi ka Lätis, Bulgaarias, Horvaatias, Kasahstanis, Makedoonias, Serbias, Sloveenias ja Armeenias.

Projekti korraldavad MTÜ Geeks on Wheels liikmed koostöös Microsoft partnertudengitega. Tuuri aitavad läbi viia Start IT, Microsoft Eesti, MTÜ MUG Estonia, Skype, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Saku, Hesburger, IM Arvutid, Z BIT, LHV, Photopoint, Nissan, Helmes.