Kevadel on moes erksad värvid ning julged kombinatsioonid. Moelavadel domineerib enim oranž, lilla, sinine, roheline, beež ja valge. Tänases moekolumnis teemegi kerge ülevaate peagi kätte jõudva hooaja tipptrendidest. Allpool leiategi mõned olulisemad näpunäited, mida tuleks kanda, et olla sel kevadel moekas.

Alt laienevate teksade comeback

Kuigi kitsad teksad ei ole veel kuhugi kadunud, on neile tekkinud tugev ning võib-olla ka märksa trendikam konkurent. Altlaienevad püksid ning teksad on tagasi moes ja seda nii meestele kui ka naistele. Miks? Sest kevadel 2011 on trendid tugevasti mõjutatud 70ndate taassünnist. Suurt rolli disainerite inspireerimisel mängis ka fakt, et inimesed otsivad laialt levinud kitsastele teksadele alternatiivi. Kuid oluline on, et ei aetaks segamini alt laienevaid teksasid kottis teksadega. See on suurim viga, mis teksaste ostul on võimalik teha.


Foto: Pressimaterjalid

Kuna selle kevade teksatrendidel on selged mõjutused 70ndatest, siis peaksite teksade ostul jälgima järgmiseid kriteeriume:

¤ Teksade alumine äär peab olema vähemalt sama lai kui sinu enda labajalg.
¤ Teksad peavad laienema hiljemalt põlvest alates. Tähele peaks panema, et teksad ei laieneks põlvest allpool, sest siis olete te 70ndate asemel 90ndates ning see ei ole enam IN.
¤ Kõrge värvel tagab veelgi suurema 70ndate tunnetuse. Kui aga leiad, et see ei ole sinu jaoks, eelista madalat värvlit, see teeb look’i modernsemaks.

Pitsist kleit või seelik

2010. aasta hilissuvel moodi tulnud pits ei ole veel moest läinud. Küll tuleb aga kanda pitsi uuel moel – moel, mis rebiks sind massist lahti ning viiks sind täiesti uude liigasse. Püüa hoiduda pitsist, mis on stretš ning väga tihe. Moes on pits, mis on antiigihõnguline ning meenutab käsitööd. Seega vali pits, mis on hõredam, erilisema mustriga ning jäigem.

Riideesemetest tuleks eelistada pitsist kleiti või seelikut. Kui 2010. aastal moes olnud pitsist rõivad olid pigem seksikamad, siis 2011. aastal peaksid rõivaesemed esindama pigem romantilist stiili. Julge kanda pitsi ilma alusriideta, mis tagab puhtama ning taskaalukama üldmulje.


Foto: Pressimaterjalid

Triibud, triibud ja veel kord triibud

Kui 2010. aastal oli moes militaristlik stiil, siis kevadel 2011 on see asendunud mereväest inspireeritud temaatikaga. Enim soositakse laia ja horisontaalset triipu. Teada tuleks, et vertikaalne joon muudab inimese sihvakamaks ning saledamaks, seevastu teeb horisontaalne joon täidlasemaks ning toob kumerused rohkem esile.

Lihtsam on kanda musti või siniseid triipe valgel pinnal, mis tagab stiilipuhtuse ning päästab eksimustest. Ometi on olemas ka riskantsem võimalus - kombineerides omavahel erineva värvi, laiuse- ja sammuvahega triipe, nii saab luua erinevaid visuaalseid efekte. Tähelepanu köidavad ka triipude kombinatsioonid teiste musritega. Viimast soovitan vaid väga hea stiilitunnetusega inimestele, kes oskavad maitsekalt kombineerida ning kannavad need rõivad ka välja.


Foto: Pressimaterjalid

Voolav maxidress

Ka kleit ei ole moest kuhugi kadunud. Kevadel moodi tulev maani kleit lainetab ja hõljub ümber keha, paljastades sama palju kui ta varjab. Kleidi valikul tuleks jälgida, et kleit oleks tehtud kergest, lendlevast materjalist ning eriti kõrges hinnas on läbipaistvus.

Lisaks maani kleidile on pakkuda ka vähemalt sama trendikas alternatiiv - eest lühem ning tagant pikem kleit, mis paljastab jala täies ulatuses. Teada tuleks, et sinna juurde retuusid lubatud ei ole.

Selle trendika rõivaeseme puhul tuleks keskenduda ka aksessuaaridele. Eelkõige tuleks tähelepanu pöörata kaelaosale, sest kalliskividest krae annab kleidile stiilsust veelgi juurde. Aksessuaaride lisamisel tuleks siiski meeles pidada aegumatut tõde: „Less is more“.


Foto: Pressimaterjalid