Sisekujundaja

Suurpuhastab kevade saabudes kolm kuud jutti, tüütab kõiki oma leidude, ostu-müügi ja äraandmisjutuga ning kulutab raha kodu värskendusele. Kevad tuleb tuppa tuua — ja nii igal aastal!

“Kolm kuud s***a suusailma”

“Mis kevad? Kohe on suvi ja enne kui arugi saad, on ka see läbi!” sõnab ta, vaadates tülpinult kalendrisse. Entusiasm elu suhtes pole temasugustele, kelle elu on täis rutiini, kohustusi, üle pea kasvavaid tööülesandeid.

Romantik-vasikas

Aknad on selleks, et neist uneleval ilmel välja vahtida, eksole? Mõnda tabab kevadel tegutsemisind, seda (üksikut) kolleegi tabab päikesepaiste aga otse pähe ja kevad möödub nagu piste saanuna ja päevad mööduvad mõeldes oma luhtunud suhetele ja uue armastuse ootele. Üks variatsioon romantik-kolleegi hõlmab ka neid kolleege, kes kevade tulekul avastavad, kui seksikad nad on. Siis on nad justkui aasale lastud mullikad, kellelt muud ei kuule kui meeste/naiste kohta, kes neile järsku silmapiirile on tekkinud või kes nendega kõik flirdivad. Kevad on armunute aeg!

Päikesekummardaja

Mida päikselisem ilm väljas on, seda vähem toda tüüpi kolleegi näeb. Igal lõunapausil jookseb ta välja pargipingile, kohvikusse või kasvõi postkontorisse, et püüda kinni mõned päiksekiired. Või siis asub ta juba veebruaris kurtma oma kahvatu jume pärast, saabudes iga päev tööle solaariumi järgi lõhnates ja õhetades.

Unimüts

Pärast kella keeramist on ta mitu nädalat omas mullis ja uimane ning kurdab igapäevaselt, et “täna on nii imelik päev / uimane olla” ja uurib, kas teistel on sama tunne. Eitav vastus on talle natuke vastukarva, mille peale ta pigem natukeseks vaiki jääb või kuuleb, et ehk oleks abi trennist. Kõige rõõmsam on ta aga jaatava vastuse peale, asudes vatrama madalrõhkkonnast, vitamiinipuudusest, Eesti pikkadest talvedest ja sellest, kuidas tahaks ikka iga aasta varakevadel kuskil soojal maal käia. “Nii võiks siin Eestis isegi elada, sest suvel on ju ilus!”

Tselluliiditeadlane

Valdavalt naissoost kolleeg, kellele koguneb kevadel talumatu apelsinikoorenahk, mida on tarvis asuda kõikide inimkonnale teadaolevate vahenditega hävitama. See inimene on väga muljetavaldava uurimistöö ära teinud ning lugenud läbi kõik värsked ajakirjad, mis uusimaid revolutsioonilisi dieedinippe lubavad. Ta teab, kui palju muna kaloreid ja valku annab. Ta teab, kui tähtsad on omega-3 rasvhapped ja kui palju “tühje” kaloreid annab alkohol, mida mõned kolleegid (vt. alkoholiühik) vägisi üritavad pruukima meelitada. Ja ta ei ole kitsi oma teadmisi igal vabal hetkel fanaatiliselt jagama.

Muskel

Sageli “tselluliiditeadlase” diskreetsem ja meessoost vaste. See kolleeg kasutab iga võimalust, et pulss üles saada ja kasutab selleks iga võimalust, alates treppidest ja sammulugejatest, rattaga töölesõidust. Varasemate ületundide asemel kuuleb nüüd tenma suust üha sagedamini, et ta peab squashi või korvpalli minema, ning kuidas suvi võiks juba tulla, et saaks loodusesse matkama minna.

Alkoholiühik (ka grillspetsialist)

Mida see kevad muud on, kui võimalus nina täis võtta ja elust rõõmu tunda! See kolleeg suudab mõelda vaid volbri- ja jaaniöö võtmes, tahab iga päev kuskile “istuma” minna. Kui istumiseks ei lähe, siis joomata ka ei jää ning sageli juhtub, et õhtupoolikul tuleb telefonile kõne, kus juba õpris švipsis ent rõõmus kolleeg on omale siiski kaaslased leidnud ning kutsub sind ühinema. Järgmisel päeval on see kolleeg kas kahtlaselt vaikne ja pahur või — olenevalt akumuleeritud värske õhku ja päikeseenergia hulgast — valmis õhtul jälle “midagi tegema”. Sageli on alkoholiühiku üheks variatsiooniks nn grillspetsialist, kes kevaditi juba varakult vorstikestele mõtlema hakkab. Isegi rõdul sossutamine on tema jaoks grillimine ja ketšupeid on ta juba jõuludest varunud.

Kontorist väljas

Sageli ülemuse tüüpi kolleeg, härra Bahama või proua India, kes kõige kibedamal ja kadedakstegevamal ajal kolmeks nädalaks lihtsalt haihtuvad ning naasevad heledates särkides ja päikesest mustava nahaga siis, kui kõik teised virelevad oma viimase D-vitamiini peal. Nende meelest on täiesti normaalne ennast poputada, eksootilistel reisidel käia ning soovitavad seda kõikidel rohkem teha. Aitäh! Palgapäeval kindlasti mõtlen sellele.

Revolutsionäär

Just kevadel kipub jutuajamistes kerkima esile kõik see, mis on ettevõttes valesti ning vajaks täielikku ümberkorraldamist või põhimõttelist muutmist. Sellelt kolleegilt tuleb igapäevaselt lademetes ideid, mida kõike peaks tegema teisiti — hiljemalt sügiseks.