JIMMY CHOO(INGLISMAA)
Glamuuri armastav kingalegend
.

Jimmy sündis 1961 aastal Malaisias, Penangis ning kannab sünninime Jimmy ChooYeang Keat. Ta sündis kingameistri perekonda, kust on pärit ka tema suurepäraneanne valmistada luksuskingakesi. Oma esimese kinga valmistas mees 11-aastaselt.Jimmy teadis juba varakult, kelleks ta saada tahab ning sellest lähtudes astusta Cordwainersi tehnikakolledžisse, mille lõpetas edukalt 1983 aastal.Tänapäeval kannab kool nime London College of Fashion ning Jimmy on seniniselle kooli üks edukamaid ning tuntumaid õpilasi. Õpingute rahastamiseks töötasChoo kahel kohal. Tema karjäär sai alguse 1986. aastal, mil noormees avas Ida-Londonisoma väikese töökoja, rentides selleks vanu haiglaruume. Üsna pea märgati temaimelisi oskusi ning juba 1988. aastal võis tema loomingut leida Vogue’ikaheksalt leheküljelt. 1996. aastal ühendas Jimmy jõu Briti Vogue’iaksessuaaride stilist-toimetaja Tamara Mellon’iga. Samal aastal avasid nadumbes 20 boutique'i ning lansseerisid ka käekottide ja aksessuaaride sarja. 2007.aastal ostis brändi investeerimisfond TowerBrook Capital Partners, kuid sedajuhib siiamaani Tamara Mellon. Loominguliseks juhiks on saanud Sandra Choi ningbrändile kuulub üle 60 boutique'i.
Stiil:
Glamuurne ja peen, kuid seejuures mugav.
Kuulsad kliendid:
Elizabeth II, Naomi Watts, EvaMendes, Penelope Cruz, Charlize Theron, Scarlett Johanson ja kadunud PrintsessDiana.

MANOLO BLAHNIK(HISPAANIA)
Kõrgete kontsade kuningas


See kuulus kingameister sündis 1942. aastalKanaari saartel Santa Cruz de la Palmas. Ta ema oli hispaanlanna ja ise olipärit Tšehhist. Pärast õpinguid kirjanduse vallas seadis Blahnik end1968.aastal sisse Pariisis sooviga saada dekoraatoriks. 1970. aastal kohtus taDiana Vreelandiga, kes oli siis Ameerika Vogue’i peatoimetaja ning kes soovitastal alustada uut karjääri — hakata tegelema kingade disainiga. Õnneks just seda Blahnik ka tegi! Temast sai seksikate jalgade nn „dekoltee“ ja kõrgete kontsadeguru. Tema loomingut tuntakse Manolode nime all ning ta lausa kogub auhindu. Ta on teinud koostööd paljude teiste disaineritega ja ta kujundas kingad ka mitmele „Seksi ja Linna“ näitlejatarile.
Stiil
: Kirevad ja üllatavad materjalide ning värvide kombinatsioonid, nagu näiteks pärlid ja paelakesed. Tema juhtmotiivikson vähemalt 10sentimeetrised tikk-kontsad.
Kuulsad kliendid
: Anna Wintour, Kate Moss, KylieMinogue, Sofia Coppola, Sarah Jessica Parker, Julie Christie, Victoria Beckhamning paljud-paljud teised. 

STUART WEITZMAN (USA)
Staaride „kingsepp“


Kingategu on Weitzmanile tuttav juba väiksestpeale, kuna ta isale kuulus kingavabrik Haverhillis Massachusettsis. Sündinud1942. aastal, alustas Weitzman oma esimeste mudelite joonistamist 20aastaselt,1965. aastal võttis ta üle oma isa äri. Weitzman on äärmiselt populaarne USAs,kus teda kutsutakse „kõrgete kontsade sultaniks“ ning kus ta loob igal aastalspetsiaalse kollektsiooni näitlejannadele, keda on kutsutud Oscari galale. Taon loonud ka maailma kalleimad kingad, mis maksavad kolm miljonit USA dollarit(pilt üleval). Stuart Weitzmani brändile kuulub 17 boutique'i USAs ning 10 mujalmaailmas, brändi müüakse erinevates poodides kokku 50 riigis.
Stiil:
Weitzmani peamine nõrkus on kõrged kontsad,kuid ta näitab oma loomingulisust ka madalate kingade peal, kasutades alativäärisnahku, roomajate nahku, siidi, sitsi ning vinüüli.
Kuulsad kliendid:
Angelina Jolie,Beyonce, VanessaWilliams, Eva Longoria, Leighton Meester, Eva Mendes, Hillary Duff.

CHRISTIAN LOUBOUTIN (PRANTSUSMAA)
Kunst teha kingast ehe


Ta on 1963. aastal sündinud Pariisi poiss, keson nüüd maailma üks tuntumaid kingameistreid. Ta sai väga noorelt külge„kingapisiku“, mistõttu olid kooliajal tema vihikud kaetud kingajoonistega. Taalustas Folies-Bergère kabaree tüdrukutele kingakavandeid luues ning asus siistööle Charles Jourdani juurde Romans’i. 1992. aastal lansseeris ta omanimelisebrändi ning avas esimese boutique'i. Praeguseks müüakse Louboutini kingi kõikjalmaailmas, ta on „punase vaiba“ üks lemmikutest ning talle kuuluvad kaks boutique'iPariisis, kaks New Yorgis, kaks Londonis ja kolm Moskvas. Hiljuti kaebasLouboutin YSLi miljoni dollari peale kohtusse, väites, et moemaja on varastanudtemalt punased kingatallad. Louboutinil on punastele kingataldadele võetud ka patent,mille kohaselt on punased tallad kompanii intellektuaalne omand.
Stiil:
Kingad on silmapilkselt äratuntavad tänupunasest lakknahast taldadele. Tema kingad on alati ülinaiselikud, seksikadning kõrge kontsaga.
Kuulsad kliendid:
Kate Winslet, Eva Longoria, SarahJessica Parker, Jennifer Lopez, Catherine Deneuve, Victoria Beckham, LindsayLohan , Oprah ja paljud teised.

Järgneb…