Soenguseadus on kohalikes tekitanud vastakaid tundeid. "Meie juhi soeng on väga spetsiifiline, kui nii võib öelda," ütles üks Radio Free Asia kohalik allikas. "See ei sobi igaühele, sest kõigil on erinev näo- ja peakuju," vahendab The Mirror.

Maailmakuulsat poistebändi riiki ei lasta. "Juhul kui One Directioni liikmed oma soengut Kim Jong-un'i omaga sarnaseks ei lõika, on neile riiki sisenemine rangelt keelatud!" rääkis Pyongyangis elav allikas.

Ühe nüüdseks Hiinas elava endise põhjakorealase sõnul on soeng paljude riigi elanike seas aga sootusk ebapopulaarne, kuna meenutab kunagiste Hiina smugeldajate soengut ning kuni 2000ndate keskpaigani kandiski seda tüüpi lõikus nime "Hiina smugeldaja", kirjutab Korea Times.

Diktatuuririigis on igapäevane riietumine ning juukselõikused juba ammu allutatud rangele režiimile, kus soengute puhul on lähtuvalt nn sotsialistlikust elustiilist lähtuvalt lubatud naistel valida 18 ja meestel 10 erineva lõikustüübi vahel. Hiljuti käivitati riigis televisiooni vahendusel kampaania pikkade juuste vastu, kutsudes inimesi üles eelistama lühemaid soenguid.

Ka 17 aastat riiki juhtinud praeguse riigipea Kim Jong-uni isa Kim Jong-il kandis puhvis soengut, mille üks funktsioone oli mehe lühikese kasvu kompenseerimine.