Kullakallis, nagu teda filmi alguses kutsutakse, on orvuks jäänud linnupoeg, kelle ainsateks sõpradeks on kamp jäneseid ja üks lepatriinu, kellega ta oma päevi lagunenud müüride vahel veedab. Ta ei tunne, et ta elul oleks midagi viga, seega ei kipu ta ka eriti müüridest väljaspoole piiluma, kuni lepatriinu ta tammetõru järele utsitab ja ta satub peale ühe linnu surmale, kes usaldab talle enne viimseid hingetõmbeid uue plaani Aafrikasse reisimiseks, et vältida „raudlinde“. Eneselegi ootamatult saab temast nüüd ühe rändlindude kamba liider, kuigi oli varem vaevu oma kodumüüride juurest lahkunud. Vaid ühe antud lubaduse pärast ja paari suunava fraasiga on ta nüüd sunnitud jätma kodu ja sõbrad ning asuma tuhandete kilomeetrite pikkusele reisile, et jõuda enne talve algust Aafrikasse.

Minu suurest animatsioonivaimustusest hoolimata ei tekitanud „Kollanokk“ minus eriti sügavaid tundeid. Minu jaoks on siiski hea animatsioon selline, mis paneb kaasa elama nii suured kui ka väikesed, kuid antud filmi puhul on tegemist pigem mudilastele suunatud animafilmiga, millel on ühe "lasteka" kohta üllatavalt hea ja omamoodi animatsioon, mis kohati meenutas vanu puidust mänguasju sujuvalt liikumas. See vast oli ka filmi tugevaim külg ja saalitäis pisikesi paistis küll vaimustuses olevat, no aga milline mudilane ei oleks, kui linnud räägivad ja jänkud naeravad?! Lindude omavaheline dialoog oli minu, kui 16-aastase jaoks veidi igav ja huumor oli suunatud väikelastele, sest mina teismelisena ei saanud aru, kuid minust tunduvalt nooremad lapsed naersid küll. Tegelased olid minu arvates aga veidi dramaatilised. Hoolimata pidevast pealeloetud jutuvadinast tundusid nad minu jaoks emotsioonitud ja tobedad, ilma sügavama sisuta. Ma pole ka just eriti suur dubleeritud teksti fänn ja eelistan ise multikaid vaadata subtiitritega. Samas oli antud film hea tagasivise minu lapsepõlve, sest ühele tegelasele luges peale naine, kes minu lapsepõlves Barbie multikatelegi!

Võib-olla ongi viimane vanus, mis seda filmi nautida võiks, umbes 10-12, sest sealt edasi hakkavad ka kõige lapsikumad veel midagi enamat ootama ja rääkivad linnukesed seda ootust paraku ei rahulda, kuid sellele vaatamata on "Kollanokk" meeltlahutav ajaviide mudilastele!

Vaata "Kollanoka" tutvustavat klippi SIIT!