1. Sa ei märka kehakeelt

Tavaliselt inimesed jälgivad teiste kehakeelt saamaks aru, kas nende jutt huvitab teisi või ega nad ei öelnud midagi solvavat. Kui väldid aga kõiki märke ja sul on enda vestluspartneri kehakeelest täiesti ükskõik, siis võib-olla on see märk, et oled tundetu. Isegi kui sind tegelikult ei huvita, mida su vestluskaaslane arvab, siis proovi vähemalt olla inimlikum ja teistega arvestada. Kui näed, et ta on häiritud, siis järelikult teed midagi valesti.

2. Tõstad häält

Mõtle korraks oma hiljutistele vestlustele. Kui oled alati see, kes räägib kõige rohkem, tõstab häält, kui midagi ei meeldi ja segad alati teistele vahele, siis võib-olla on see järgmine märk sinu ükskõiksusest teiste tunnete osas. Kujuta ette, kas sulle meeldiks, kui keegi käituks sinuga samamoodi? Et räägib ainult sellest, mis teda huvitab ja kõik, millest sina tahad rääkida, lastakse lihtsalt üle.

3. Sa pole valikutele avatud

Lühidalt öeldes peab tants käima sinu muusika järgi või ei toimu seda üldse. Kui meeskonnatöös ei lähe kõik asjad su tahtmise järgi, siis oled vihane, ütled, et teised on lollid ja ei saa millestki aru. Näiteks teed koolis rühmatööd, aga kellegi teise arvamust sa kuulda ei võta, sest nad ei tea niikuinii midagi. Meenuta endale aeg-ajalt, et teiste arvamus loeb sama palju kui sinu oma ja sul pole alati kõigest õigus.

4. Oled liialt kaitsev

Arvad, et pead kogu aeg enda eest seisma ja igal võimalusel tahavad teised sind rünnata. Tegelikult see nii pole. Lase end lõdvaks ja ära mõtle üle. Kõige suhtes ei ole vaja olla tõrges ja kaitsev.

5. Sa ei mäleta inimeste nimesid

Üks asi on see, kui sulle need lihtsalt meelde ei jää. Ja sageli ei suudagi paljud esimese korraga kõigi nimesid meelde jätta. Kui sa ei mäleta kellegi nime aga seetõttu, et sind lihtsalt ei huvita, siis tõenäoliselt on see järjekordne märk, et oled ükskõikne ja tundetu.

6. Sa ei mõtle, mida ütled

Teisisõnu sul puudub filter. Kõik, mis pähe tuleb, see suust väljub. Sul on suhteliselt ükskõik, kas sinu jutt haavab kedagi või mitte.

7. Sa väldid "kuldset reeglit"

Sa ei mõtle kunagi sellele, et ära tee teistele seda, mida sa ei soovi, et sulle tehtaks. Arvad, et võid teistega ükskõikne olla, aga kui keegi käitub sinuga samamoodi, siis mõtled, kuidas see võimalik on, miks inimesed nii ebaviisakad on.

8. Sa ei pane kedagi tähele

Kui ajad tuttavaga juttu, siis sa isegi ei jälgi, kas tal on igav või mitte. Su eesmärk on pigem see, et saaksid oma jutud räägitud ja edasi sind ei huvita. Miks peaks aga kedagi sinu jutt huvitama, kui sind ei huvita, mida teised soovivad öelda?

9. Sa ei suuda kontrollida oma suhtumist

Ärritud kohe, kui keegi ei nõustu sinu ideedega või soovitab probleemile mingeid muid lahendusi. Viimane sõna peab jääma sulle ja teed ükskõik mida, et saada oma tahtmine. Kindlasti pole sel puhul tegemist sihikindlusega, vaid isekusega.

10. Sa pole kohal

Teisisõnu kui keegi teine sulle midagi räägib või oled kuskil, kus pole su jaoks huvitav, siis lülitad end välja. Kui miski tundub natukenegi ebameeldiv, siis mõtled kohe millelegi muule. Kõik, mis sind ei huvita, jääb tähelepanuta. Elus on aga palju kordi, kui peame kaasa mõtlema teemadel, mis nii palju huvi ei ärata, kuid mis on olulised.

Allikas: rd.com