Vanessa Bryant kaebas kopterifirma Island Express ja piloodi Ara George Zobayan kohtusse hooletuse eest, mis tappis Vanessa abikaasa, tütre ja veel kuus inimest, kirjutab TMZ.

Kopteripilooti esindav sugulane aga leiab, et õnnetuses olid süüdi reisijad, kes teadsid enne reisi alustamist riske.

"Kõik vigastused ja kahjud, mille hagejad ja nende kadunukesed kannatasid olid põhjustatud täielikult või osaliselt hagejate ja nende kadunuke hooletusest, kaasa arvatud teades ja vabatahtlikult neid riske võttes, ja see hooletus oli oluline faktor vigastuste tekkimisel, milles kaebealune ei ole süüdi," avaldas pilooti esindav sugulane kohtule.

Foto: Scanpix. Piloot Ara George Zobayan

Reisijate süüdistamine on mõnevõrra üllatav, sest õnnetuse hommikul 26. jaanuaril andis Los Angelese politsei ja teised korrakaitsjad oma õhusõidukitele tugeva udu tõttu korralduse mitte õhku tõusta. Bryantit vedanud piloot pidi Griffith Parki kohal lendama 15 minutit enne, kui sai loa läbi udu Mamba akadeemia poole edasi lendamiseks.

Uurijate sõnul lendas piloot 296 kilomeetrit tunnis läbi udu ja lendas vastu mäge, tappes kõik pardal olnud reisijad.

Sugulase vastuses kohtule ei olnud kirjas, kuidas täpsemalt reisijad õnnetuses süüdi olid. Eriti veel juhul, kui nemad istuvad omal kohal ja piloot on see, kes kopterit juhib.