“Ma pole enne ühelgi võistlusel käinud, see on esimene kord,” märkis Roots. Niisiis teeb ta palju ettevalmistusi ning üritab vabast ajast harjutada, et saada häid tulemusi, mille üle ka kool uhke oleks.

Roots valis kodumajanduse eriala seepärast, et see tundus talle uus ja põnev. “Tahtsin teada, milliseid kogemusi on võimalik saada,” selgitas ta. Sisseastumine polnud tema meelest midagi rasket: vaja oli positiivseid hindeid ning näidata, et oled huvitatud selle eriala omandamisest ning suhtud õppetöösse kohusetundlikult.

Oma eriala suurimaks plussiks peab Marisabel mitmekesisust — õppida saab puhastusteenindust, loomakasvatust, aiandust, lilleseadet ning ka käsitööd ja õmblemist või laste ja eakatega tegelemist. Õppetöös on neiu sõnul nii teooriat kui ka praktikat. Hea puhastusteenindaja peab ju oskama kasutada ergonoomilisi töövõtteid ning teadma kõike sellesse töövaldkonda kuuluvat, näiteks seda, milliseid koristusmeetodeid ning puhastusaineid pruukida.

Praegu neiu kooli kõrval ametialast tööd ei tee, kuid läheb juba märtsikuus puhastusteeninduse praktikale. “Praegu pole mul veel kogunenud praktikatelt palju kogemusi, aga kindlasti neid tuleb,” märkis Roots.

Kuna peatselt on lõppemas teine õppeaasta ja saabumas viimane kursus, peab Roots hakkama mõtlema sellele, mida õpingute järel edasi teha. Praegu on neiu suurimaks unistuseks oma väikeettevõtte loomine, kasvõi näiteks pisike ja hubane külalistemaja.

Puhastusteenindajate võistlusel Noorel Meistril võisteldakse kuuel alal:
• põranda niiske ja kuivpühkimine
• 2 liitri vee eemaldamine 1m² suuruselt põrandapinnalt
• akna pesemine
• kombineeritud põrandahooldusmasinaga vigursõit
• tolmuimejaga aja peale 10 eseme (lahtise mustuse) eemaldamine
• pleki eemaldamine tekstiililt

Noor Meister 2014 toimub 7.-8. märtsil Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, kus mõõtu võtavad üle 300 kutseõppuri 24 erialal, avatud on 10 töötuba ametite proovimiseks, kutseharidusmessil on kohal 32 ametikooli üle Eesti. Sissepääs on kõigile huvilistele tasuta!