Kuidas siis käituda ja märke lugeda, et aru saada, kas kohtingust areneb midagi edasi või on asi surnud juba enne, kui see üldse alata võikski!? Aga lihtsalt. Palju ütleb ära juba peale kohtama kutsumist ning suurem osa selgub peale esimest kohtingut – siis võivad mõlemad osapooled kindlalt teada, kas sõprus areneb millekski enamaks. Öeldakse, et esimene mulje tekib esimeste 10 sekundi jooksul ning järgnevate ajal see vaid kinnistub.

Kohtama kutsumine

See on hea taktitunde mõõdupuu - küsi vaid üks kord. Kui sulle korra juba ära öeldakse, siis tõenäoliselt polegi sul lootust sellele tutvusele alust panna. Kui jääd siiski endale kindlaks ning üritad korduvalt, jätad endast lihtsalt väga halva ja tüütu inimese mulje. Kehtib reegel: kui tütarlaps on sinust huvitatud, siis teeks ta end mõne õhtu tarbeks vabaks, mitte ei vabandaks pidevalt peapesu või –valuga. Ning kui ta tõesti ei saa tulla sinu pakutud päeval, siis ütleb ta ise, mis päev talle sobilikum oleks. Kõik muud vastused näitavad, et huvi puudub. Lepi sellega.

Hea kaaslase valem

Enamasti kurdavad tütarlapsed, et poisid on halvad kuulajad ja tundevaesed inimloomad. Teadlaste väitel pole see ka mingi ime, sest naised on loodud teistmoodi – empaatiavõimelisteks, kuid meestel on hästi arenenud hoopis ruumiline mõtlemine. Need pole muidugi ainsad erinevused, kuid tänu neile tundubki, et naisterahvast suudab mõista vaid teine naisterahvas.

Ühelegi noormehele pole võimalik sisse istutada naistemõistmise skeemi, kuid alati kehtib üks hea nõuanne – kuula, mida sel tütarlapsel öelda on. Ole osavõtlik ning võta vestlusest osa isegi siis, kui see tundub teile liiga pealiskaudne. Naiselikult kädistav tütarlaps ei pruugi veel rumal olla.

Märtrit mängida ei ole vaja

Kui nüüd selle eelneva jutu peale tundus, et meespool peab olema nagu uksematt ning taluma kõike, mis tütarlapsel pähe tuleb, siis nii see muidugi ei ole. Iga noormees otsustab ise, kus on tema taluvuse piir ning tobeda tüdrukuga polegi ju vaja kohtama minna. Kui aga väikese miilustamise nimel kõigeks valmis ollakse, siis siin pole küll kellelgi teisel süüd kui ainult iseendal.

Meie ühiskonnas loodavad tütarlapsed, et neid koheldakse hästi, hellitatakse ja kaitstakse. Noormehe asi on siis kas kaitsta või üldse mitte kohtamas käia. Kui teile tundub, et tütarlapse pirtsakus ja käitumine ületavad juba igasuguseid piire, siis on poisil õigus kriips vahele tõmmata – igal inimesel on valulävi, kellel kõrgemal, kellel madalamal. Ja lõppkokkuvõttes võiks juhinduda mõttest, et enne peab suudlema väga palju konni, kui leiad lõpuks oma printsi või printsessi.