“Festivali programmi koostamisel lähtusime kahest olulisest faktist. Esiteks on teada, et nali päästab maailma. Teiseks on meditsiiniliselt tõestatud, et, inimeste huumorisooned jagunevad laias laastus viite erinevasse liiki. Võimaldades seedida viit erinevat sorti huumorit, kvaliteetsest naljast piinliku naljapüüdeni. Sellistest seisukohtadest lähtudes oleme publiku jaoks loonud festivali, mis on niivõrd mitmekesine, et võime täie kindlusega väita, et saame naerust hüppama iga inimese, kes festivalist osa võtab.” kommenteerib Karl Kermes Tallinn Comedy Festivali korraldustiimist.

Mitmekesise huumorimenüü eest hoolitsevad Jan Uuspõld, Peeter Oja, Piret Krumm, Katariina Tamm, Simon Munnery, Late Night Gimp Fight, Kinoteater, Allister Barry jpt.

Festivali ühe peaesinejana toob festivali välisprogrammi eest hoolitsenud Andrus Purde välja iiri koomiku Andrew Maxwelli. “Festivalile on õnnestunud kutsuda tõelisi pärleid. Maxwell on suurepärane meelelahutaja, aga lisaks on ta ühiskonnakriitik, visates huumorigranaate oluliste isikute ja nähtuste suunas. Näiteks Putini tulihingelistel pooldajatel ma tema esinemist vaatama tulla ei soovita.”

Tallinn Comedy Festival toimub Von Krahli teatris ja baaris, kohvikus Sinilind, Nokia Kontserdimajas, baaris Kompressor ja klubis Hollywood. Festivali kava on väljas veebilehel www.comedyfestival.ee.

rohkele naljale tehakse festivali käigius ka paar tõsist asja. Festivali käigus kuulutatakse välja stand-up kultuuri edendamiseks loodud Naljastipendiumi esimesed laureaadid.
Festivali korraldavad Eestis juba aastaid tegutsenud komöödiarühmitused Monoteater ja Komeediklubi koostöös Kinoteatri ja teiste valdkonna edendajatega.

Festivali kava ja esinejate info: www.comedyfestival.ee
Festivali piletid hinnaga 10-19€ on müügil Piletilevis ja Ticketpros.