“Eestimaal on palju andekaid noori, kes armastavad filmide vaatamise kõrval neid ka ise teha,” ütles festivali koordinaator Heli Jürisson. “Pakume filmihuvilistele koolinoortele võimalust eneseteostuseks ja oma oskuste arendamiseks. Konkurss on loodud, et tublid noored saaksid oma raske töö vilju laiemale avalikkusele näidata, olgu režissööri, operaatori, helilooja või muus filmiametis,” selgitas Jürisson.
 
Festivali “Koolifilm 2012” võistluskategooriad on kokku kaheksa, lühifilmidest animatsiooni ja mereteemaliste lugudeni välja. Tänavu on ka kaks eri-kategooriat: “Eesti film 100” ja “Õpetajate film”, viimane kutsub õpetajaidki kaameraid kätte võtma.
 
Esitatud film võib olla mistahes žanris – komöödia, draama, ulme, tragöödia või muu. Korraldajad ootavad, et film räägiks loo, annaks edasi emotsiooni või sõnumi. Film võib olla 30 sekundit kuni 20 minutit pikk.
 
Žüriis on režissöör ja stsenarist Jaak Kilmi („Sigade Revolutsioon“, „Disko ja tuumasõda“), režissöör Heilika Pikkov („Keerubite mäss“), ETV2 peatoimetaja Marje Jurtšenko ning “Koolifilmi” mitmekordne laureaat, praegune Balti Filmi- ja Meediakooli tudeng Janar Aronija.
 
Lisaks “Koolifilmi” kodulehele näitab selle aasta silmapaistvamaid filme ka ETV2.
 
Parimatele jagatakse auhindu ning pakutakse osalemist professionaalide korraldatud erialastel koolitustel, et oma oskusi veelgi arendada ja filmitegemist motiveerida.
 
Konkursile saab oma filme esitada 18. maini ja võitjad kuulutatakse välja 25. mail “Koolifilmi” koduleheküljel. Parimate autasustamine toimub 1. juunil Tallinnas.
 
Filmide esitamine ja rohkem infot: www.koolifilm.err.ee