Urmas Klaas on usaldanud koolikokkade kätte isiklikust retseptivaramust pärit kanapasta, frikadellisupi ja kohupiimavahuga marjakisselli retsepti. Linnapea lemmikretseptide järgi valmistatud road on enam kui 22 000 Eestimaa õpilasele nautimiseks kõikide Daily teenindatavate koolisööklate menüüdes.

„Soovisime kooliaasta lõpus tuua vaheldust koolikokkade igapäeva töösse ja anda neile võimaluse katsetada uute retseptidega. Samuti tutvustada lastele uusi ja põnevaid maitseid lõunalaual. Nii esitasimegi väljakutse tuntud Eesti inimestele koostada oma lemmikretseptidest menüü, mille järgi lastele koolilõunaid hakkame valmistama. Väljakutse võtsid vastu näitleja Karin Rask, Tartu linnapea Urmas Klaas, restoran Wicca peakokk Angelica Udeküll, Fitlapi toitumisnõustajad ja restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu,“ tutvustas „Tähed taldrikus“ projekti sündi Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

Noortelt toidukriitikutelt on juba sooja vastuvõtu saanud Karin Raski lõhesupp ja banaanikeeks, Fitlapi toitumisnõustajate tomatine kanapasta, veisehakklihasupp ning kevadine keefirikokteil maasikate ja päevalilleseemnetega.

Lisaks linnapea loodud menüüle ootab õpilasi tulevatel nädalatel ees restoran Wicca peakokk Angelica Udekülli põnev koorene räimesupp, lambakotletid ja mahlane kamavaht ning restoran Mimosa peakokk Juhan Heinsalu tervislik kala-köögiviljavorm, köögiviljane juustupüreesupp ja vitamiinirohketest astelpajumarjadest valmistatud mannakreem.

Lõunamenüüde koostamisel järgitakse Daily rangeid menüüstandardeid, mis välistavad igasuguste maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide kasutamise. Kõik valmivad toidud mahuvad ka koolilõunale kehtestatud päevatasu sisse.
„Tähed taldrikus“ projekt toimub 25. maini Daily teenindatavates koolides üle Eesti.