Koolinoorte meeskonnad esitasid rekordilised 52 ideed, mis on leidlikud, tähelepanelikud ümbritseva suhtes ja täis tahet nii endi kui ka teiste inimeste elu paremaks muuta.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektori Tea Varraku sõnul on selle hooaja ideedes näha oluliselt julgemat tehnoloogia rakendamist kui möödunud aastal. „Tänavu esitatud ideedes oli olulisel kohal infotehnoloogia ja materjaliteadus ning ideid jagub mobiilirakendustest masseerivate patjade ja madratsiteni ning isesoojeneva võinoani. Erakordne, kui leidlike lahenduste peale suudavad noored tulla ja mitmedki meeskonnad teevad tudengite ideedele ära.“

Sarnaselt eelmisele hooajale on palju ideid, mis keskenduvad ka kogukondlikele probleemidele. Näiteks on noored tulnud ideele avada Pärnu Vallikäärus puldiga juhitavate mudelpaatide laenutus, mis pakuks linnas tegevust nii noortele kui vanadele. Lahendusi leidub ka probleemidele – kuhu jätta puhkuse ajaks oma lemmikloom või kuidas muuta pargitoolid kuivaks pärast vihmasadu.

Swedbanki ettevõtete panganduse juhi ja Bright Mindsi žürii esimehe Tauno Vanaselja sõnul ootab ta põnevusega finaalüritust, et noori oma ideid ka esitlemas näha. „Juba esimene aasta pakkus rõõmu nii noorte ideede sisu kui ka ülesastumise julguse poolest. Sellel aastal finaali pürgivate osalejate hulk lubab aga veelgi tugevamat lõppvõistlust. Meil jääb mentorite-hindajatena üle vaid tulevast ettevõtjate järelkasvu tunnustada ja innustada kõiki oma ideid ka päriselt teostama. Iga katsetus on õppetund, iga õppetund on kogemus. Julgus katsetada viib järgmiste ettevõtmiste, uuenduslike lahenduste ja uute ettevõtete sünnile!“

Koolinoorte äriideede konkursi Bright Mindsi teine hooaeg algas eelmise aasta novembris, neli kuud kestis koolitusprogramm viies sihtmaakonnas: Hiiu, Pärnu, Jõgeva, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakondades. Koolitustel olid noored ka teistest maakondadest. Programmis kokku osales ligi 400 koolinoort. Noori toetasid õpetajad ja mentorid, kelleks olid nii kohalikud ettevõtjad kui ka Swedbanki töötajad üle Eesti ja Tallinna Tehnikaülikooli õppejõud.

31. aprillil kuulutatakse välja 20 finaali pääsenud meeskonda. Finaalüritusel 21. aprillil saavad meeskonnad oma ideid esitleda žüriile. Parimaid meeskondi ja õpetajaid tunnustatakse rahapreemiaga ja viiakse ühisele auhinnareisile Rootsi.