Rahvusvahelise geograafiaolümpiaadi võistlusprogrammi kuulusid kirjalik töö, kaks välitööd ja multimeedia test. Omavahel võistlesid 159 õpilast 40 riigist.

Eesti võistkonda kuulusid Raul Rinken Hugo Treffneri gümnaasiumist, Teet Saar ja Kadri-Ann Valdur Tallinna reaalkoolist ning Marius Saak Läänemaa ühisgümnaasiumist.

Välja jagati 13 kuldmedalit, 27 hõbemedalit ja 40 pronksmedalit. Järjekorras 12. geograafiaolümpiaadi võit läks Hiina Taipeisse. Eesti parimana saavutas Teet Saar 16. koha ja sai selle eest hõbemedali. Raul Rinken, Marius Saak ja Kadri-Ann Valdur said pronksmedalid.

Eesti õpilasi saatsid võistkonna juhendajatena Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse koordinaator Piret Pungas-Kohv ja Tallinna ülikooli teadur Anu Printsmann.

Võistkonna juhendajate sõnul pakkus kõige suuremat rõõmu see, et kuna vaid pooled osalenutest said medalid, ja kõik eestlased saavutasid medalikoha, on Eesti noorte teadmised geograafiast maailmas jätkuvalt esirinnas.

Olümpiaadi lõpetamine ning medalite kätteandmine toimus Lomonossovi-nimelise Moskva riikliku ülikooli raamatukogu saalis. Üllatusena tervitasid osalejaid astronaudid rahvusvahelisest kosmosejaamast.

Võistlust korraldas Vene Föderatsiooni haridus- ja teadusministeerium, Vene geograafia selts, Tveri riiklik ülikool, M. V. Lomonossovi nimeline Moskva riiklik ülikool ning Komputeria laager.

Eesti õpilaste lähetamist rahvusvahelistele võistlustele rahastab haridus- ja teadusministeerium ning korraldab Tartu ülikooli teaduskool.