Baltic Restaurants Estonia AS tegevjuhi Rita Reimi sõnul on tal hea meel, et koostööprojektina sündinud „Terve koolitoit, iga päev!“ loeng on osutunud nii edukaks, ja et koolid ning õpilased on selle hästi vastu võtnud. „Meie kui toitlustaja jaoks ei ole oluline vaid eine valmistamine, meie soov on ka koolinoori harida ja nende toitumisalaseid hoiakuid ja teadmisi kujundada, mistõttu tundsime ka vajadust midagi suuremat ette võtta,“ kommenteeris Reim. Sügisel saime kokku Eesti Arstiteaduskonna Üliõpilaste Seltsi liikmetega, millest tänaseks on sündinud koostööna väga hästi toimiv toitumisalane interaktiivne loengusari suunatud peamiselt 6-8. klassidele.

Antud vanuserühma valisime seetõttu, et tegemist on keerulise eaga, kus lapsest on kujunemas iseseisev inimene, kes on väga vastuvõtlik ühiskonnapoolsetele mõjudele ja survetele, kuid kes on veel aldis oma hoiakuid muutma, “ lisas ta. Reim kinnitas ka, et kui koolidel ja noortel jätkub loengusarja vastu huvi ja arstiteaduskonna üliõpilastel on õpingute kõrvalt aega ja soovi projektiga jätkata, siis omalt poolt püüavad nad ka tulevikus ettevõtmisele õla alla panna.

MTÜ Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi liige ja „Terve koolitoit, iga päev“ projektijuht Martin Reim nentis, et tänapäeva noored on meeletus meedia ja interneti infokülluse meelevallas, milles leiduva toitumisalase materjali sisu pole alati piisavalt pädev, eesmärk neutraalne ega ka inimese füsioloogilist funktsioneerimist toetav. „Just selles tohutus info ja toitumisalaste seisukohtade müras orienteerumiseks panimegi koostöös erinevate toitumisalaste Eesti spetsialistidega noorte jaoks kokku interaktiivse loengu, mis sisaldab kõige olulisemaid toitumisalaseid baasteadmisi. Loengus on kasutatud rohkelt igapäevaelulisi praktilisi näiteid, et teemad haakuks noorte argipäevaste valikutega ja oleks neile tuttavad ning hoomatavad,“ kommenteeris Martin Reim loengusarja sündi ja kontseptsiooni.

Martin Reim tõdes, et nende idee oli luua toitumise teema käsitlemisel uus lähenemine. Suurendada sihtrühma teadmisi ja suunaks neid tegema nüüd ning tulevikus tervislikke toiduvalikuid läbi vahetu noorelt-noorele suhtluse, rohkete eluliste näidete ja selgituste. „Kõik arstiteaduskonna üliõpilased, said enne loengute läbiviimist ettevalmistuse Tervisearengu Instituudi ekspertide poolt koolitoidu, suhtlemise ja psühholoogia vallas. Loengumaterjali vaatas üle nii TÜ meditsiinilise biokeemia professor Mihkel Zilmer kui ka Tervisearengu Instituut toitumisspetsialist Tagli Pitsi. Igapäevaste koolinoorte toitumisalaste probleemide ja nn müütide kaardistamisel oli abiks Baltic Restaurants Estonia aastaid igapäevaselt koolitoitlustusega tegelevad spetsialistid,“ selgitas ta.

2013. aasta kevadel valmis Eesti AS Baltic Restaurants Estonia ja MTÜ Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi koostööna kaasaegne ja teaduslikel seisukohtadel põhinev toitumisalane loengusari 6.-8. klassi õpilastele. Unikaalset metoodikat järgiva loengusarja eesmärk on interaktiivsete ja harivate töötubade ja igapäevaste praktiliste näidete abil tõsta noorte teadlikkust toitumise teemal ning suunata koolilapsi sööma teadlikult ja tervislikult. 45-minutiliste loengute läbiviimisega alustasid 5-liikmelised Tartu Ülikooli arstiteaduskonna üliõpilaste grupid 2013. aasta märtsis. Tänaseks on toimunud 25 loengut ligi 1400. Õpilasele, 12 koolis üle Eesti.