Koolivormil on küll palju plusse, kuid minu silmis on miinuseid palju rohkem. Plusside alla võib näiteks lugeda, et koolivorm tekitab laste seas ühtusustunnet, kuna kõik näevad sarnased välja ning riietuse järgi ei saa hinnata, kes on rikas, kes vaene, seega ei pea lapsed oma riietuse pärast muretsema.

Samas võib öelda, et suur miinus koolivormil on see, et see hävitab igasuguse stiili vabaduse ning vähendab laste individualismi. Tegemist ei ole enam nõukogude ajaga, kus rahvas on üks suur hall mass. Riietus väljendab isiksust ja seda ei tohi piirata, riietuse vabadus on demokraatia väljendus.

Leian, et kui koolivorm muuta kohustuslikuks, siis peaks see olema õpilastele tasuta. Umbes nii nagu antakse sõjaväes ajateenijale riided tasuta. Sellest tulenevalt võib aga miinuseks lugeda seda, et kuigi koolivorm ei maksa just üüratu palju, on see lisakoorem maksumaksjatele, kellele riik peaks pakkuma tasuta haridust.

Kuigi väidetakse, et koolivormi kandmine paneb lapsed ühele pulgale, näitas nõukogude aeg juba ära, et nii see siiski ei ole ning rikkad või loovad lapsed leiavad siiski viise, kuidas teistest uhkemad välja näha.