Juba kümnendat aastat koostas Kroonika ka oma europunktitabeli. Pakkumaks lugejaile võimalust võrrelda oma laulueelistusi erinevate „meie omade“ omaga.

Täna läheb lahti - Eurovisiooni  55. Lauluvõistlus, seda korda Euroopa heaolu kantsi pealinnas Oslos.  
Sel nädalal kolmel õhtul jälle - sport & muusika. Joogid külma, sõbrad-sugulased kokku. Kroonika punktitabel põlvedele ja teleka ette!
 
Traditsiooni hoides võttis Kroonika tabeli kaasa Eurovisiooni lauluvõistluse avapeole Eesti laulu esitajaile. Pildil on Oslo Raekoja vastuvõtul Kroonika tabelisse süvenenud solist Robin Juhkental ja taustalaulja Kristjan Knight. Just Oslo Raekojas antakse iga aasta üle Nobeli Rahupreemia, viimati sai selle Ühendriikide president Obama.
 
Tänavu valisid oma topp kümne välja: Evelin Ilves, Piret Kalda, Maire Aunaste, Ingrid Veidenberg, Valdo Randpere, Eda-Ines Etti, Koit Toome, Maian Kärmas, Indrek Saar, Ülle Lichtfeldt, Tanja Mihhailova. Sven Lõhmus, Mari-Leen Kaselaan, Kristjan Lepp, Urmas Väljaots ja Meelis Kapstas. (Kellele millised laulud meeldsid näed täna ilmunud Kroonikas.)
 
Mida aasta edasi, seda ühtlasemalt jagunevad punktid kõigi laulude vahel üle tabeli laiali. Nulliringi jäi tänavu ainult kolm riiki!
Samas, pole võimsat favoriiti nagu Norra mullu.
Tänu heale loosiõnnele võistleb Eesti „Siren" edasipääsu pärast täna, ehk siis esimeses poolfinaalis, kus nagu tabelistki näha - „supp lahjem" kui teises.  Näiteks Valdo Randperel ja Koit Toomel pole täna põhjust telekat üldse lahti keerata....!
Suurim üllatus - esimest korda Kroonika-tabeli ajaloos jõudsid esikümne hulka kõik kolm meie vennasmaad Kaukaasiast. On's meie eestlaste maitse avaramaks arenenud? Või on põhjus selles, et nii Aserbaidžaani kui ka Gruusia laulud on toodetud-lihvitud Suur-Rootsi eurolauluvabrikus. Rootsi abiga on tehtud ka tänavused Taani ja Norra lood. Vaat, et tublile jagajale endale jäävad näpud. Sest Rootsi enda laul pääses nende nelja kannul servapealt Kroonika kümne hulka...