76-aastane Pesci ei ole enam aktiivne Hollywoodis mitmetel põhjustel. Juba 1999. aastal teatas ta, et läheb näitlemisest pensionile ning hakkab hoopis muusikaga aktiivselt tegelema. Juba 60ndatel osales ta aktiivselt bändi Joey Dee and the Starliters tegemistes, kuid siis sai ta maailmakuulsaks filmistaariks ning muusikukarjäär läks pausile.

Kuid Pesci tunnistas, et ta väsis näitlemisest ära 90ndatel ning ta kaotas huvi. "Mulle meeldib mängida filmides peaosi aga ma sooviks häid rolle. Minule ei sobi, kui ma saan kõrvalosad projektides, mis ei ole head. See tapab sinu lõpuks," kommenteeris Pesci, kes sai 1998. aastal ka Kuldse Vaarika auhinna kõige halvema kõrvalosatäitmise eest filmis "Surmarelv 4".

Kuid ta oli nõus andma Hollywoodile veel ühe võimaluse ning 2011. aastal nõustus ta mängima linateoses, mis oleks rääkinud Gambino maffiaperekonnast. Pesci pidi saama kõrvalrolli ning filmi suureks staariks oli mõeldud John Travolta. Näitleja võttis tähtsa rolli jaoks ka 15 kilogrammi juurde, kuid hiljem teatati talle, et ta ei saa nii tähtsat osa filmis ning algne palgapakkumine tehti ka poole väiksemaks. Pesci kaebas filmitegijad kohtuse ning kokkuleppele jõuti kohtuväliselt. Siiani pole Gambinodest aga ühtegi filmi valmis tehtud.

Samuti on ta öelnud intervjuus, et näitlemine tekitas talle identiteedikriisi. "Ma olen veetnud nii palju aega kellegi teisena ja nii vähe aega iseendana. Ma kaotasin mõneks ajaks taju selle üle, kes ma tegelikult olen," tõdes Pesci.