2005-aasta totakaimad surmad

3. ÄKKRÜNNAK, ÄKKSURM
Šveits, 3. jaanuar 2005: sõjaväes oli käimas esimene nädal relvade kasutamise koolitusest. Sõjaväelased olid just harjutanud laskmist ehtsate kuulidega. Millegipärast otsustas 24-aastane leitnant sel hetkel demonstreerida ühe reamehe peal äkkrünnaku ohtlikkust/võimalikkust. Võttis oma noa ja hiilis mehele lähedale, saavutades sealjuures tõepoolest soovitu — täieliku üllatusmomendi.

Leitnant ei teadnud aga, et sõdureid oli juba nädala alguses õpetatud kiiresti eemaldama oma relva kaitseriivi ning tulistama võimalikult kiiresti. Ehmunud reamees, nähes äkitselt leitnanti end noaga sihtimas, krabas välkkiirelt relva ning tulistas enesekaitseks (ei võinud ju tema teada, et ülemus kõike üksnes näitlikult mõtleb ega pole tegelikult mõistust kaotanud). Leitnant suri sündmuskohal.

2. “LÜLITA MIND SISSE”
Vietnam, 7. märts 2005: seltskond noormehi oli natuke sõprade ringis napsitanud ja 21-aastane Nguyen näitas kaaslastele vana ja roostetanud detonaatorit, mille ta leidnud oli. Noormees väitis, et see ei ole kindlasti mitte plahvatusohtlik. Sõbrad aga vaidlesid talle vastu. Et oma väidet asja ohutusest tõestada, pani ta detonaatori endale suhu ja palus sõbral toppida masinavärgist väljarippuvad juhtmed lähedalasuvasse pistikupessa. Nagu selgus, siis Nyugenil siiski ei olnud õigus. Ta suri teel haiglasse.

1. KORSTNAPUHASTUSGRANAAT
Horvaatia, 13. jaanuar 2005: sel saatuslikul pärastlõunal meisterdas 55-aastane Marko endale põneva tööriista korstna puhastamiseks — kuna korsten asus kõrgel, siis kinnitas ta harja keti külge… ning nüüd oligi puudus veel ainult lisaraskus, et harja mugavalt korstnasse lennutada saaks ja et see ikka sügavale kukuks.

Nagu imekombel oli mehel ka sobilik asi käepärast. See oli raske, aga samas võrdlemisi pisike ja mis kõige olulisem, see oli valmistatud metallist, mis võimaldas keti külge keevitamist. Mehel jäi mingil põhjusel aga kahe silma vahele fakt, et tegemist on siiski granaadiga, mis teadupoolest on täidetud plahvatava materjaliga. Keevitusaparaadi kuumus panigi (üllatus-üllatus!) granaadi plahvatama. Marko suri koheselt.

Tähelepanuväärseid lollused läbi aegade

• Kuus inimest uppus kaevu. Esimene läks neist päästma sinna kukkunud kana. Järgmised viis hüppasid tõenäoliselt kaasinimestele appi. Kana jäi ellu. Inimesed mitte. (Egiptus, 1995)
• 38-aastast meest hammustas kobra, kuna aga tegemist oli “tõelise mehega”, siis keeldus too haiglasse pöördumast ning seadis sammud hoopiski baari… paari tunni pärast aga teise ilma. (Pennsylvania, 1997)
• Oma suurepäraste žongleerimisoskuste näitamiseks tegi üks tudeng seda granaadiga. Artist sai surma, kuus pealtvaatajat vigastada. (Horvaatia, 2001)
• 420-kilone karastusjookide automaat kukkus peale 19-aastasele noormehele, kes oli aparaadi peale vihastanud ja sellele vopsu andnud. (Kanada, 1998)
• Mees läks põletama puu otsas asuvat mesilastepesa. Kaitseks suitsu ja vihaste putukate nõelamise vastu sidus ta endale pähe kilekoti. Lisaks suitsule ja putukate ei pääsenud ka õhk kotti. (Brasiilia, 2002)
• Värskelt soetatud laava-lamp ei hakanud piisavalt kiiresti tööle ning soojenemisprotsessi kiirendamiseks soojendas omanik seda pliidil. Ülekuumenenud lamp plahvatas ja üks kildudest surmas mehe. (Washington, 2004)