Põhimõte iseenesest oli väga lihtne: puuduva pinginaabri korral sai enda kõrvale valida suure pehme kaisulooma. Minul ja teistel korraldajatel endal väga palju selliseid suuri loomi kodus polnud. Sellepärast tegime süsteemi, et kes iganes mängulooma kõikidele kasutamiseks kooli toob, saab tahvli šokolaadi. Süsteem toimis.

Alguses mõtlesime, et alati, kui keegi endale looma laenab, peab tema nime kirja panema. Et siis oleks näha, kes laenanud on ning päeva lõpus ka tagasi toonud. See aga ei toiminud. Nimelt seetõttu, et meie koolikaaslased olid liiga kiired. Kirjutasin vahetunnis seletavat plakatit, et milleks need kaisuloomad mõeldud on, minu ligidal seisis suur laud juba valmis pandud leludega ning enne, kui ma jõudsin plakatil viimase lause lõpetada, avastasin, et kolm suurt looma on juba läinud.

Nõnda siis otsustasimegi mitte hakata nende nimedega vaeva nägema, kuna meie koolis üldiselt varastamist ei esine. Ilmselt oli see siiski riskantne tegu, kuid iga päeva lõpuks saime kõik loomad ausalt tagasi, et neid siis järgmistel päevadel uuesti välja laenutada. Nii toimis see terve nädala.

Projektiga alustades polnud me kindlad, kas see üldse mingit populaarsust kogub või tembeldatakse see kohe üheks järjekordseks titalikuks ettevõtmiseks. Kuid juba esimene päev näitas, et suurest hulgast loomadest tuleb vaat et puudugi! Ning uskuge või mitte, suurimad laenutajad olid poisid.

Ka õpetajaid ei jätnud selline üritus ükskõikseks. Kui ikka kellelgi istub tunnis kõrval suur lilla jänes, kunstiajaloo õpik käppade vahele pandud ning pastakas kõrva taga, ei jäta see kedagi külmaks. Vastupidi, toredaid kommentaare tuli kuhjaga.

Nõnda võis terve nädala näha koolis ringi liikumas õpilasi, kellel roosa gorilla või laiguline kaisukoer õlal istumas.

Mida on tehtud Sinu koolis, et koolipäeva põnevamaks muuta? :)