Justin Bieberist lekkisid USA meelelahutusajakirjandusse pildid aastavahetusest, kus hõbekõri käes midagi kanepijoint'i sarnast hoiab. Arvatakse, et staar suitsetas kanepit.

Netikommuun 4chan haaras võimalusest ja kasutas suurt kära ära. Nimelt teevad nad kõik, et 1) maha teha Justin Bieberit ja ta fänne (kuna Bieberil puudub nende meelest laulutalent ja ta on puhtalt turunduse pealt kuulsaks saanud) ja 2) maha teha saidi 9GAG mainet, kuna 9GAG varastab 4chan-ist ja veel paarist teisest internetikommuunist naljapilte.

Virtuaalsest tülist on aga välja kasvanud tüli, mille tulemused on reaalsusesse jõudnud - mõned noored ongi end päriselt lõikuma hakanud.

Kuidas see kõik alguse sai? Vahetult pärast Bieberi kanepi-skandaali kogunesid 4chan liikmed privaatsesse jututuppa. Nende hulka sokutas end ka Buzzfeedi ajakirjanik. Jututoas arutati plaanid läbi, lepiti kokku, et levitatakse twitteris teemat #RememberAddison, mille mõte oleks Addisoni-nimelise väljamõeldud tüdruku mälestamine, kuna ta olnud esimene ohver, kes end #cutting4bieber pärast lõikus.

Samuti mõeldi läbi plaan - lekitatakse internetti mõned lavastatud ja varastatud fotod lõigatud kätest ning pannakse juurde märk #cutting4bieber ja tekst:"Justin, palun ära tee enam kanepit, muidu lõigun ennast!" ja "Justin, ma armastan sind liiga palju, et lasta sul narkootikume teha!" ja muid sarnaseid tekste. Kuna 4chan koosneb internetiga väga kursis olevatest iniomestest, suutsid nad väga lühikese ajaga teemat levitada.

Nad tegid ka Addisonile Facebooki-lehe, kus levitati kogu asja veelgi enam. Lisaks haarasid teemast kinni ka uudiste tegijad ja asi jõudis üle kogu maailma uudistesse. See levitas teemat veelgi enam ja paljud Bieberi fännid hakkasidki end lõikuma ja sellest Twitterisse ja Instagrami fotosid üles laadima.

Järgmise sammuna lavastati süüdi 9GAG. 4chan liikmed tegid video- ja helisalvestise, kus nad mängisid Anonymous-t ning selgitasid, et kõiges on süüdi 9GAG ja et neil on plaan see maha võtta.

Nad tegid ka valepilte, milledel on näha, et Justin Bieber kirjutab Twitteris, et kõik on 9GAG-i süü ja et ta kavatseb selle saidi tegijad kohtusse kaevata.

4chan-i liikmed omavad ka Facebookis populaarseid lehti, näiteks "YES, MOM I UNDERSTAND!!*5 minutes later* What did she want me to do again??", millel on üle poole miljoni fänni. Kõigi selliste lehtede kaudu levitati sõna Allisonist ja 9GAG-ist. Nad levitasid sõna igas suuremas sotsiaalvõrgustikus ja näiteks YouTube's hääletasid nad teiste 4chan-i liikmete kommentaarid üles, et sõna rohkem leviks.

Kogu plaani paljastanud Buzzfeed aga sai ähvarduse, et neile tehakse DDOS ehk rünnatakse neid virtuaalselt, mille pärast läheb sait maha. Lisaks lekkis plaan, kus kavatasetakse Buzzfeedist maha võtta lugu, mille ainetel see siin kirjutatud on ning iga Twitteri kasutaja, kes seda lugu enda võrgustikus levitab.

Selline lugu, kus ühe internetikommuuni liikmed niimoodi pettust planeerivad ja sellega noored fännid end lõikuma panevad ja teist saiti süüdistavad, tuli esmakordselt välja. Samuti selgus nüüd, et internetis saab iga asja populaarseks muuta, kui sul on piisavalt palju inimesi, kes seda teha oskavad - 4chan-il on.